Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Kruiden en specerijen geven maaltijden en dranken net dat beetje extra. Zeker als het anijszaad van Superfoodstore betreft. Heel anijszaad of gemalen anijszaad kopen? Hier ben je aan het juiste adres voor 100% natuurlijk, biologisch anijszaad. Beter dan dat bestaat niet! Lees meer...
Anijszaad is het zaad van de anijsplant (Pimpinella anisum); een eenjarige plant die tot de familie van de schermbloemen behoort. De herkomst van anijs ligt in het oosten van het Middellands Zeegebied, een regio waar het warm en zonnig is. En dat is precies wat een anijsplant nodig heeft! Anijs is niet winterhard en bloeit enkel in de zomer. In augustus, aan het eind van het seizoen, kan het anijszaad worden geoogst en gedroogd. Hierna wordt het zaad - al dan niet gemalen - gebruikt in producten en om te verwerken in dranken en gerechten. Vanwege haar zoete, dropachtige smaak wordt anijszaad voornamelijk in zoete recepten gebruikt. Zo behoort anijszaad tot de ingrediënten van Spaanse tortas de aceite, Mexicaanse pan de anis, Italiaanse anijskoekjes en Franse Anis de Flavigny snoepjes. In Nederland gebruikt met anijszaad vooral voor het maken van muisjes, gestampte muisjes, anijszaad thee en anijsmelk.
Wist je dat je met het gemalen anijszaad van Superfoodstore zelf anijsmelk kunt maken? Deze typisch Nederlandse drank is heerlijk op een koude herfst- of winterdag. Proberen? Dit is het beste anijsmelk recept!
Dit heb je nodig:
Zo maak je anijsmelk
Behalve anijszaad bestaat er nog een specerij met een anijsachtige smaak en een vergelijkbare naam: steranijs. Vanwege deze overeenkomsten wordt nog weleens gedacht dat anijszaad en steranijs hetzelfde zijn. We begrijpen de verwarring, maar anijszaad en steranijs zijn niet hetzelfde! Ondanks dat kun je in sommige recepten anijszaad vervangen door steranijs heel of gemalen steranijs. Houd er rekening mee dat steranijs een sterkere smaak heeft dan anijszaad én dat steranijs zijn smaak langzamer afgeeft. Wil je anijszaad vervangen door steranijs? Volg dan de volgende richtlijnen:
Gebruik een kleinere hoeveelheid steranijs
Vraagt een recept om gemalen anijs? Dan kun je dit vervangen door gemalen steranijs. Gebruik in dat geval voor elke theelepel gemalen anijszaad 1/4 tot 1/2 theelepel gemalen steranijs.
Korte kooktijd? Gemalen steranijs!
Steranijs geeft zijn smaak langzaam af. Is de kook- of baktijd van het recept kort? Gebruik dan gemalen steranijs en geen hele steranijs.
Aan anijszaad worden verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen toegekend. Maar waar is anijszaad goed voor? Omdat anijszaad verschillende vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren bevat, heeft het specerij meerdere voordelen voor de gezondheid. Anijszaad is met name rijk aan vitamine C, calcium, ijzer, magnesium, kalium, mangaan en linolzuur. Deze eigenschappen gaan hand in hand met de volgende gezondheidsvoordelen:
Ben je op zoek naar gemalen anijszaad of heel anijszaad? Gevonden! De allerbeste biologische, 100% natuurlijke anijszaad koop je bij Superfoodstore. En bestel je op werkdagen vóór 21:00 uur? Dan heb je jouw bestelling morgen al in huis!
Categorieën: