Vitiv Anijszaad 100 gram
Jacob Hooy Anijszaad 50 gram
Marma Anijszaad 100 gram
Tisserand Aromatherapy Juniper jeneverbes organic 9 ml
Jacob Hooy Anijszaad heel
Jacob Hooy Anijszaad gemalen 250 gram
Jacob Hooy Steranijs ster
Sonnentor Steranijs heel 25 gram
Kruiden en specerijen geven maaltijden en dranken net dat beetje extra. Zeker als het anijszaad van Superfoodstore betreft. Heel anijszaad of gemalen anijszaad kopen? Hier ben je aan het juiste adres voor 100% natuurlijk, biologisch anijszaad. Beter dan dat bestaat niet!
Alles over anijszaad
Anijszaad is het zaad van de anijsplant (Pimpinella anisum); een eenjarige plant die tot de familie van de schermbloemen behoort. De herkomst van anijs ligt in het oosten van het Middellands Zeegebied, een regio waar het warm en zonnig is. En dat is precies wat een anijsplant nodig heeft! Anijs is niet winterhard en bloeit enkel in de zomer. In augustus, aan het eind van het seizoen, kan het anijszaad worden geoogst en gedroogd. Hierna wordt het zaad - al dan niet gemalen - gebruikt in producten en om te verwerken in dranken en gerechten. Vanwege haar zoete, dropachtige smaak wordt anijszaad voornamelijk in zoete recepten gebruikt. Zo behoort anijszaad tot de ingrediënten van Spaanse tortas de aceite, Mexicaanse pan de anis, Italiaanse anijskoekjes en Franse Anis de Flavigny snoepjes. In Nederland gebruikt met anijszaad vooral voor het maken van muisjes, gestampte muisjes, anijszaad thee en anijsmelk.
Anijsmelk maken met gemalen anijszaad - makkelijk recept
Wist je dat je met het gemalen anijszaad van Superfoodstore zelf anijsmelk kunt maken? Deze typisch Nederlandse drank is heerlijk op een koude herfst- of winterdag. Proberen? Dit is het beste anijsmelk recept!
Dit heb je nodig:
- 250 milliliter melk of plantaardige drink
- 1 theelepel anijszaad (gemalen)
- 1 theelepel honing, kokosbloesemsuiker, erythritol of een andere zoetstof
Zo maak je anijsmelk
- Schenk de melk of plantaardige drink in een steelpannetje en verwarm deze op middelhoog vuur. Roer regelmatig en laat de melk niet koken.
- Voeg het gemalen anijszaad toe aan de warme melk. Roer goed door, zodat het zaad goed met de melk wordt gemengd.
- Zet het vuur uit en laat het pannetje 5 tot 10 minuten staan, zodat de smaak van anijs in de melk kan trekken. Hoe langer je dit laat trekken, hoe sterker de smaak zal zijn.
- Giet de anijsmelk door een fijne zeef in een mok en voeg het zoetmiddel toe. Geniet van je zelfgemaakte anijsmelk!
Anijszaad en steranijs
Behalve anijszaad bestaat er nog een specerij met een anijsachtige smaak en een vergelijkbare naam: steranijs. Vanwege deze overeenkomsten wordt nog weleens gedacht dat anijszaad en steranijs hetzelfde zijn. We begrijpen de verwarring, maar anijszaad en steranijs zijn niet hetzelfde! Ondanks dat kun je in sommige recepten anijszaad vervangen door steranijs heel of gemalen steranijs. Houd er rekening mee dat steranijs een sterkere smaak heeft dan anijszaad én dat steranijs zijn smaak langzamer afgeeft. Wil je anijszaad vervangen door steranijs? Volg dan de volgende richtlijnen:
Gebruik een kleinere hoeveelheid steranijs
Vraagt een recept om gemalen anijs? Dan kun je dit vervangen door gemalen steranijs. Gebruik in dat geval voor elke theelepel gemalen anijszaad 1/4 tot 1/2 theelepel gemalen steranijs.
Korte kooktijd? Gemalen steranijs!
Steranijs geeft zijn smaak langzaam af. Is de kook- of baktijd van het recept kort? Gebruik dan gemalen steranijs en geen hele steranijs.
Anijszaad: heel voedzaam
Aan anijszaad worden verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen toegekend. Maar waar is anijszaad goed voor? Omdat anijszaad verschillende vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren bevat, heeft het specerij meerdere voordelen voor de gezondheid. Anijszaad is met name rijk aan vitamine C, calcium, ijzer, magnesium, kalium, mangaan en linolzuur. Deze eigenschappen gaan hand in hand met de volgende gezondheidsvoordelen:
- Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen*, vitamine C helpt bij vermoeidheid* en vitamine C draagt bij aan een heldere geest*.
- Calcium is goed voor de kalkhuishouding*, calcium speelt een rol bij het behouden van sterke spieren* en calcium ondersteunt de bloedstolling*.
- IJzer speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit*, ijzer heeft een gunstige invloed op een normaal zuurstoftransport in het lichaam* en ijzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes*.
- Magnesium is goed voor de werking van de spieren* en magnesium draagt bij aan de geestelijke veerkracht*
- Kalium speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen*, kalium is belangrijk voor een normale spierwerking* en kalium draagt bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk*.
- Mangaan is van belang voor de normale vorming van bindweefsel in kraakbeen en botten*, bevordert de energiestofwisseling* en mangaan heeft een anti-oxidatieve werking*.
- Linolzuur draagt bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed*.
Anijszaad kopen
Ben je op zoek naar gemalen anijszaad of heel anijszaad? Gevonden! De allerbeste biologische, 100% natuurlijke anijszaad koop je bij Superfoodstore. En bestel je op werkdagen vóór 21:00 uur? Dan heb je jouw bestelling morgen al in huis!

