Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Bone broth kopen? Een uitstekende keuze. Niet urenlang in de keuken staan, maar wel gegarandeerd zijn van 100% biologische, lang getrokken bone broth van grasgevoerde runderen, kip of gevogelte. Vers of als bone broth poeder, zoals Mattisson Kippen Botten Bouillon. Ontdek de voordelen van bone broth! Lees meer...
De vertaling van bone broth naar Nederlands is niets minder dan bottenbouillon en eigenlijk ook helemaal niet nieuw. Bone broth werd al gemaakt in grootmoeders tijd met de klassieke mergpijp of schenkel, maar door chronisch tijdgebrek wordt het tegenwoordig minder gemaakt. Inmiddels is bottenbouillon herontdekt en heeft als bone broth een nieuw, hip imago gekregen, omdat het boordevol voedingsstoffen zit. Aan deze behoefte komen merken zoals Mattisson tegemoet door bottenbouillon aan te bieden als kant-en-klare bone broth poeder.
Bone broth kopen bij de Albert Heijn (AH) of een natuurwinkel? Bij Superfoodstore.nl vind je verse en bone broth poeder van merken die gespecialiseerd zijn in natuurlijke producten. Je bent dan gegarandeerd van kwaliteit door een productieproces dat de juiste stappen doorloopt om de voedingsstoffen te behouden. Bone broth poeder is erg makkelijk in gebruik en lang houdbaar. Je voegt het gemakkelijk toe aan warme gerechten zoals soepen en stoofschotels. Bone broth is verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder rund, kip en gevogelte.
Wil je zelf bone broth maken? Op internet vind je gemakkelijk een bone broth recipe of how to make bone broth, een populaire is chicken bone broth. Je gaat dan bouillon trekken van kippenbotten. Maar je kunt van alle botten bone broth maken, van rund, varken, kalf, lam, kip, gevogelte of wild, maar ook van viskoppen en -graten. Niet moeilijk, wel tijdrovend. Je moet erbij blijven, want een goede bone broth staat zeker 12 uur op. Je kunt er meerdere porties uit halen en die bewaren. Bottenbouillon is in de koelkast een week houdbaar en in de vriezer 6 maanden.
De botten hoef je van tevoren niet te bakken, maar het geeft wel meer smaak. Even in de oven zetten kan ook. Je mag ook wat vlees aan de botten laten zitten. Door meer ingrediënten toe te voegen, zoals wortels, knoflook en ui, krijg je nog meer smaak. Doe alles in ruim water en voeg bijvoorbeeld ook bleekselderij, laurier en peperkorrels toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Wacht minimaal 12 uur lang, terwijl je regelmatig het schuim er vanaf schept. Giet het geheel af door een zeef. In een slowcooker bone broth maken kan ook.
Bone broth heeft veel voordelen. Tijdens het garen geven de botten of visgraten en -koppen voedingsstoffen af waaronder aminozuren, omega 3- en 6-vetzuren, collageen, vitaminen zoals vitamine K2 en vitamine A, en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Bone broth heeft een rijke, krachtige smaak, vooral als je er extra ingrediënten aan toevoegt. Elke soort bone broth heeft zijn eigen kenmerken. Runder bone broth heeft een rijke, krachtige smaak en wordt getrokken van runderbotten, kippen bone broth komt van kippenbotten en is milder van smaak, vis bone broth is gemaakt van visgraten en -koppen en heeft een zachte vissmaak.
De beste bone broth online bestellen? Superfoodstore.nl biedt runder, gevogelte en kip bone broth poeder aan of als vloeibare bouillon. Voor veganisten is er de Mattisson Biologische Vegan Broth Miso Shiitake. Wil je helemaal geen bone broth drinken? Dan zijn er ook Mattisson Biologische Bone Broth capsules. Bestel je voor 21.00 uur? Dan bezorgen wij de volgende dag.
Categorieën: