Linzen
Zoek je een superfood die mega voedzaam én lekker is? Dan ben je bij linzen aan het goede adres! Linzen zitten bomvol vezels, eiwitten, mineralen en vitaminen, waaronder ijzer, kalium, magnesium, fosfor, en verschillende B-vitaminen. Koop je linzen vandaag nog voordelig bij Superfoodstore.nl. Lees meer...
Wat zijn linzen?
Linzen zijn een zeer geliefde peulvruchten die veel voorkomen in verschillende keukens, zoals de Indiase keuken, de Midden-Oosterse keuken, en de mediterrane keuken. Maar wat maakt linzen nou zo geliefd? Dat komt door de vele voedzame stoffen. Ze zitten bomvol eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen. Daarbij komt ook nog dat gerechten met linzen erg lekker zijn. En het mooiste is, het kost maar weinig tijd om te maken!
Verschillende soorten linzen
Welke linzensoorten zijn er allemaal? Er zijn ontzettend veel bekende en onbekende soorten linzen. Hieronder lichten we de meest populaire linzensoorten uit:
- Bruine linzen
- Groene linzen
- Rode linzen
- Gele linzen
- Zwarte linzen (beluga linzen)
Een aantal populaire (en lekkere) recepten!
Linzen kun je in allerlei overheerlijke recepten verwerken. Dat maakt ze ook zo makkelijk en aantrekkelijk als superfood! Zo kun je bijvoorbeeld linzen soep, salades, of een dahl maken. Hieronder geven wij je drie van onze favoriete linzen recepten.
Linzen soep
Ingrediënten:
- 200 g bruine of groene linzen
- 1 ui, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes
- 2 stengels selderij, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 liter groentebouillon
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl paprika
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Verse peterselie of koriander voor garnering
Bereiding:
- Spoel de linzen af en zet ze apart.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui, wortels en selderij ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook, komijnpoeder en paprika toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de linzen, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 30-35 minuten sudderen, of totdat de linzen zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie of koriander voor het serveren.
Linzen salade
Ingrediënten:
- 200 g gekookte groene of bruine linzen (of uit blik)
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 handvol peterselie, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng in een grote kom de gekookte linzen, komkommer, paprika, rode ui, cherrytomaten en peterselie.
- In een klein kommetje, meng de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
- Giet de dressing over de linzensalade en meng goed door elkaar.
- Laat de salade 10 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Serveer koud of op kamertemperatuur.
Linzen dahl
Ingrediënten:
- 200 g rode linzen
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 1 blik (400 g) kokosmelk
- 400 ml groentebouillon
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl cayennepeper (optioneel)
- Zout naar smaak
- Verse koriander voor garnering
- Olijfolie
Bereiding:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is.
- Voeg kurkuma, komijnpoeder en cayennepeper toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de rode linzen, kokosmelk en groentebouillon toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de dahl 20-25 minuten sudderen, of totdat de linzen zacht zijn en de mix is ingedikt. Roer af en toe.
- Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander. Serveer met rijst of naanbrood.
Koop kwalitatieve linzen voordelig bij Superfoodstore.nl
Bij Superfoodstore.nl koop je linzen voordelig en snel. Het maakt niet uit of het gaat om rode, gele, groene of zwarte beluga linzen, in ons uitgebreide assortiment vind je ze allemaal! Een aantal interessante linzen merken zijn: Terrasana, Greenage, Vitiv, Primeal, en Your Organic Nature. Bestel je voor 21:00, dan heb je ze morgen al in huis. Heb je nog vragen over linzen of andere vragen? Neem dan contact met ons op.