Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Al eeuwenlang groot favoriet in de Japanse keuken: wakame zeewier. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. Wakame heeft een verfijnde smaak, een zachte textuur en een voedingswaarde waar je ‘u’ tegen zegt. Het is dan ook fantastisch dat wakame langzaam maar zeker ons kikkerlandje verovert. Superfoodstore zorgt voor de beste wakame ervaring in eigen huis. Maak hier kennis met wakame zeewier en ontdek onze biologische wakame producten! Lees meer...
Maar wat is wakame eigenlijk? Wakame is een tweejarige plant die deel uitmaakt van de familie van bruine algen. In zeeën en wateren rondom Japan, China en Korea groeit wakame in het wild, maar tegenwoordig wordt wakame ook gekweekt in andere delen van de wereld. Zo wordt er zelfs wakame geteeld in de Oosterschelde! Wakame kan direct na de oogst worden gegeten, maar het grootste deel van de wakame-oogst wordt ingeblikt of verwerkt tot gedroogde wakame. Dit geldt zowel voor wakame-bladeren als wakame-stengels, want beide delen van de plant zijn eetbaar. Wakame is zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, hoewel het vooral wordt gebruikt in Japanse gerechten zoals wakame salade, chuka wakame salade en miso soep.
Wakame salade is een zeewiersalade die van het blad van wakame wordt gemaakt. Een vast recept voor wakame salade is er niet, maar vaak wordt de salade op smaak gebracht met Chinese en/of Japanse smaakmakers. Aan wakame salade worden soms ook andere groenten toegevoegd, zoals komkommer, wortel en bosui.
Chuka wakame is de grasgroene wakame salade die wordt geserveerd in Japanse restaurants en te koop is als bijgerecht voor sushi. Deze knapperige, zeewier salade wordt gemaakt van wakame stengels (ook wel kuki-wakame genoemd) en diverse Aziatische smaakmakers zoals sesamolie, sojasaus, chilipeper en sesamzaad.
Zelf wakame salade maken? Met onze instant wakame, komkommer en een handjevol Oosterse smaakmakers is dat super simpel!
Ingrediënten voor 2 personen
Bereidingswijze
Wakame zeewier staat bekend als voedzaam. Maar is wakame wel, of eigenlijk helemaal niet goed voor je? Feit is dat wakame een indrukwekkende voedingswaarde heeft. Wakame is een bron van vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels. Daarnaast bevat wakame het langeketenvetzuur EPA en is het laag in calorieën.
Goed om te weten: wakame heeft een hoog jodiumgehalte. Personen met een schildklieraandoening, zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 14 jaar dienen de inname van jodium te beperken. Voor anderen wordt maximaal 5 gram gedroogde wakame of 50 gram verse wakame per dag geadviseerd. Of wakame een goede keuze is voor jou, hangt dus af van je persoonlijke situatie en de hoeveelheid wakame die je consumeert.
Wil je beginnen met wakame zeewier eten of is je huidige voorraad bijna op? Bij Superfoodstore vind je wakame producten van Terrasana, Salterra en Lima. En of je nu kiest voor gedroogde wakame strips, wakame vlokken of ramen met wakame, onze wakame producten zijn altijd biologisch, 100% natuurlijk en van de hoogste kwaliteit. En bestel je op werkdagen vóór 21:00 uur? Dan wordt jouw bestelling morgen al bezorgd. Wakame kopen was nog nooit zo leuk!
*Goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA