Amaranthvlokken zijn een perfect ingrediënt voor een gezond ontbijt! Zoals bijvoorbeeld voor muesli of pap. Daarbij is amaranth ook geschikt voor het maken van soep of als toevoeging in salades. Het bevat gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, calcium en magnesium. Bekijk hier onze verschillende soorten amarant zoals biologische & gluten vrij amaranth vlokken en kies je favoriete smaak! Of lees meer informatie over deze ontbijtgranen. Lees meer...
Amaranthvlokken zijn gemaakt van amaranth, ook wel geschreven als amarant. Dit is een kruidachtige plant die oorspronkelijk in Zuid Amerika voorkomt. Ook al kun je het als graan gebruiken, het is het eigenlijk niet. Het behoort namelijk tot dezelfde familie als quinoa en dat proef je terug in de rijke smaak!
Je kunt biologische amaranth kopen als vlokken, hele zaden, als meel en zelfs gepoft. Daarom zijn het niet alleen gezonde ontbijtgranen maar ook een veelzijdig ingrediënt in de keuken. Zo is het bijvoorbeeld een perfect glutenvrij bindmiddel in plaats van bloem. Ook wanneer je houdt van Brinta dan zijn amaranth vlokken een gezonde en glutenvrije vervanger.
Let wel op want soms wordt amarant verwerkt of verpakt in dezelfde ruimtes als granen met gluten en kunnen daarom sporen van gluten bevatten (of soja en noten). Kies bijvoorbeeld voor De Halm Amaranthvlokken glutenvrij wanneer je zeker wilt weten dat dit er niet in zit.
Amaranthvlokken zijn gezond omdat het een is bron van eiwitten. Daarnaast bevat amarant voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Denk aan magnesium, zink, kalium, vitamine E en B. De Inca's en Azteken gebruikten amaranth al om de voordelen voor de gezondheid. Letterlijk vertaald betekent het namelijk 'onsterfelijk'.
Amaranthvlokken kun je op verschillende manieren bereiden, afhankelijk van het soort. Zo is krunchy amaranth spelt met amandel bijvoorbeeld heerlijk als kant-en-klare toevoeging aan yoghurt of melk. Van amaranthvlokken kun je in een paar minuten pap maken. Breng hiervoor ca. 200 ml water of (plantaardige) melk aan de kook, voeg vervolgens 40 gram amaranth vlokken toe en kook dit al roerend 2-3 minuten. Je kunt de pap eventueel verrijken met je favoriete ingrediënten zoals fruit. Sommige soorten amarant hebben een langere kooktijd tot ca. 10 minuten. Dit vind je terug in de omschrijving van het product.
Als je op zoek bent naar een gezonde en duurzame optie, dan zijn biologische havervlokken een goede keuze. Biologische amaranthvlokken worden geproduceerd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Door het kopen van biologische amaranth, draag je dus bij aan je gezondheid én het behoud van het milieu. Of je nou kiest voor biologische amaranth, glutenvrij of kant-en-klare ontbijtgranen - bij Superfoodstore koop je altijd gezonde amaranth van de beste kwalitatieve merken. Zo weet je zeker dat je een lekker en verantwoord ontbijt op tafel hebt staan.