Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Gedroogde kruiden als basilicum, peterselie en zijn ideaal om gerechten meer smaak te geven. Duik ook zeker eens de keuken in met dille! Dille is namelijk een échte smaakmaker. Bij Superfoodstore vind je de beste gedroogde dille in zijn soort: biologisch, 100% natuurlijk en vol aroma. Zo weet je zeker dat je een heerlijke maaltijd met dille op tafel zet. Lees meer...
Laten we beginnen met een korte introductie, want wat is dille eigenlijk? Dille is een eenjarig kruid dat behoort tot de schermbloemen, een familie waar venkel en peterselie ook deel van uitmaken. Dille planten worden doorgaans niet gekweekt voor de sier. De steeltjes en fijne, naaldvormige blaadjes hebben vooral culinaire toepassingen. En dat is natuurlijk niet geheel zonder reden! Het aroma van dille is specifiek en kan worden omschreven als fris, kruidig en zoet. Erg lekker! Hoewel de smaak van dille soms wordt vergeleken met de smaak van anijs, heeft het kruid een uniek karakter. Dille is een zeer geliefd ingrediënt in de Scandinavische keuken, maar het kruid wordt ook in andere Europese gerechten gebruikt.
Net als plantjes van basilicum en andere kruiden, worden dille plantjes aangeboden in biologische winkels en supermarkten. Zelf dille zaaien is ook een optie, maar beide mogelijkheden vragen om tijd en aandacht. Met succes dille kweken? Start in het voorjaar met dille zaaien, bij voorkeur op een zonnige en - heel belangrijk - beschutte plek. De krachtige Nederlandse wind kan namelijk onherstelbare schade aan een dille plant aanrichten. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Op voorwaarde dat de plant precies genoeg water krijgt, kan 6 tot 8 weken na het zaaien de dille blaadjes worden geoogst. De zachte dille stelen, dille bloemen en dille zaden zijn ook bruikbaar. Na een paar zomermaanden dille oogsten, sterft de dille plant af. Wil je zonder moeite én het hele jaar van de smaak van dille genieten? Onze gedroogde dille is - indien op de juiste manier bewaard - jaarrond smaakvol! Net als andere kruiden, bewaar je gedroogde dille in een afgesloten potje op een koele, droge en donkere plek. Op die manier heb je er het langst plezier van.
Koken met smaakmakers zoals dille belooft een geweldig eindresultaat. Vooral wanneer dille gebruikt wordt in combinatie met vis, kip, aardappelen, citroen, groene groenten en/of yoghurt. In veel Deense, Noorse en Zweedse gerechten is dille echt onmisbaar. Zo gebruiken ze dille voor Scandinavische vissoep, gravad lax en smörrebröd. Maar, er is meer! Dille is bijvoorbeeld ook een essentieel ingrediënt van tzatziki en honing mosterdsaus. Wil jij koken met dille en verse dille vervangen voor gedroogde dille? Goed idee! Gebruik 1/2 of 1/3 van de hoeveelheid verse kruiden. Als een recept vraagt om 2 eetlepels verse dille, gebruik je dus 3/4 tot 1 eetlepel gedroogde dille.
Is dille voedzaam? En zo ja: waar is dille goed voor? Eén ding is zeker: de gedroogde biologische dille van Superfoodstore is een must in je voorraadkast. Omdat dille verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten bevat, kan het kruid op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid. Dille bevat opvallend veel vitamine A, vitamine C, mangaan, ijzer en calcium. We noemen een aantal gezondheidsvoordelen van deze voedingsstoffen:
Goed om te weten: zowel verse dille als gedroogde dille bevatten deze voedingsstoffen. Omdat een kruid in het algemeen in kleine hoeveelheden wordt gegeten, is dille geen grote bron van voedingsstoffen.
Dille nodig? Welkom bij Superfoodstore! Bestel hier biologisch gecertificeerde, 100% natuurlijke gedroogde dille. De allerhoogste kwaliteit, voor een scherpe prijs. En als je op werkdagen vóór 21:00 besteld, word je bestelling morgen al bezorgd!
*Goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA
Categorieën: