Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Cornflakes, ook wel bekend als cereal flakes, zijn een ware ontbijtklassieker. Bij ons kun je verschillende soorten cornflakes kopen. Ook verkrijgbaar zonder toegevoegde suiker, biologisch en zelfs glutenvrij. Zijn cornflakes gezond? Lees meer...
Cornflakes (Cereal flakes) zijn letterlijk vertaald maisvlokken. Traditioneel worden ze gemaakt van een mengsel bestaande uit tarwe, havermout, maismeel en suiker. Tegenwoordig door het bakken, roosteren of branden van maisvlokken waaraan ingrediënten zoals suiker, (zee)zout of chocolade wordt toegevoegd om ze op smaak te brengen. Cornflakes kun je eten als lekker ontbijt met bijvoorbeeld yoghurt of een plantaardige drank. Ze zijn het meest krokant wanneer je ze direct opeet nadat je ze hebt toegevoegd aan de melk. Ook kun je ze natuurlijk los eten als snack.
Een cornflakes-ontbijt is vooral erg makkelijk en lekker, maar misschien vraag je af; zijn cornflakes gezond? Allereerst kunnen we daarover zeggen dat het in ieder geval niet de gezondste ontbijtgranen zijn. Ook zijn cornflakes niet gezonder dan brood. Wanneer je dus wilt gaan voor een gezond ontbijt, dan kies je beter voor havermout of brood in plaats van cornflakes. Deze bevatten namelijk relatief weinig vezels en veel koolhydraten door de toegevoegde suikers.
Er zit wel een verschil tussen de soorten flakes. Een naturel variant is over het algemeen gezonder dan bijvoorbeeld cornflakes choco met stukjes chocolade.
Welke Cereal is het gezondst? Voor de meest gezonde soort kies je voor cornflakes zonder toegevoegde suiker en andere additieven. Let op een zoveel mogelijke hoeveelheid vezels en zo min mogelijk suiker, zout en vet.
Aan sommige soorten cornflakes worden extra vitamines toegevoegd waardoor het ontbijtproduct gezonder wordt. Zoals bijvoorbeeld Schar Cereal flakes met 30% van de RI per 100 gram (Referentie Inname) aan ijzer en de vitamines:
Voorkeur voor biologische cornflakes kopen? Ook hiervoor kun je natuurlijk terecht bij Superfoodstore.nl! Biologische cereal flakes worden gemaakt van mais uit biologische landbouw. Zoals Lima cornflakes, deze cereals worden gemaakt door middel van een bereidingstechniek die de authentieke smaak van de maïs bewaart. Biologische cornflakes zijn een verantwoorde en meer duurzame keuze.
Cornflakes zijn doorgaans helaas niet geschikt voor mensen die slecht gluten verdragen. Zoals bij een glutenintolerantie of -allergie. Gelukkig hoef je dit ontbijt hierom niet te laten staan. Je kunt namelijk ook kiezen voor glutenvrije cornflakes!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips over een gezonde leefstijl.