Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Keltisch zeezout drinken, kun je doen wanneer je veel vocht verliest. Zoals door zweten bij warm weer, saunabezoek of intensief sporten. Maar ook bij ziekte verlies je door diarree of overgeven veel vocht en zout. Zelf sole van Keltisch zout maken? Dit is erg makkelijk! Je kunt deze natuurlijke bron van mineralen eenvoudig bereiden. Hoe je dat doet, leggen we verderop stap voor stap uit.
Zout is een mineraal dat erg belangrijk is voor onze gezondheid. Het ondersteunt verschillende processen, zoals het reguleren van vocht, functioneren van je zenuwen en ontspannen van je spieren. Met ons huidige Westerse dieet krijgen we eerder te veel dan te weinig zout binnen. Waarom zou je dan Keltisch zeezout drinken? Dat zit zo: het zout dat wij doorgaans binnenkrijgen is bewerkt en bevat alleen natrium en chloride. Keltisch zeezout bevat naast een lager percentage natrium ook vele andere soorten mineralen en spoorelementen.
Het algemene uitgangspunt is een dagelijkse inname van minder dan 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag. Maar wanneer je een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon hebt, kun je ervan uitgaan dat je voldoende zout binnenkrijgt via gezonde voeding. Ook moet je oppassen met het eten van bewerkte voeding zoals kant-en-klaar maaltijden. In dit geval krijg je dagelijks al snel te veel zout binnen.
Last van een hoge bloeddruk? Pas dan ook op met zout, dit kan je bloeddruk namelijk nog meer verhogen. Kies dan liever voor water om je vocht aan te vullen en groenten voor je benodigde mineralen inname. Je kunt ook kiezen voor supplementen met mineralen.
Sole is de naam van een eeuwenoud drankje met opgelost Keltisch zeezout. Veel mensen zweren bij het drinken van Sole als ondersteuning voor de gezondheid door het aanvullen van mineralen. Ook is het een beauty geheim van topmodellen zoals Kim Feenstra. Vroeger was het onder de Kelten heel gebruikelijk om zout water te drinken. Sole is dan ook de oud Keltische benaming voor zon.
Ingrediënten
Wat heb je verder nodig?
Instructies Keltisch zeezout drinken:
1. Voorbereiding
Zorg dat de glazen pot of fles schoon en goed afgespoeld is. Dit voorkomt eventuele verontreiniging van je zelfgemaakte sole.
2. Zoutoplossing maken
Giet het zuivere water in de glazen pot of fles. Voeg vervolgens het Keltisch zeezout toe. Roer het mengsel goed door met de houten of plastic lepel totdat het zout volledig is opgelost. Houd altijd een verhouding aan van 1/3 Keltisch zeezout met 2/3 water.
3. Afdekken en laten rusten
Sluit de glazen pot of fles goed af met de deksel. Plaats deze op een plek waar deze niet in direct zonlicht staat. Laat de zoutoplossing minstens 24 uur rusten, zodat de mineralen uit het zout in het water kunnen oplossen.
4. Filteren en bewaren
Na 24 uur is je Keltische zeezout Sole klaar voor gebruik. Gebruik een fijne zeef of een kaasdoek om de Sole te filteren en eventuele onopgeloste zoutdeeltjes te verwijderen. Giet de gefilterde Sole in een schone glazen fles met een afsluitbare deksel. De Sole kan vervolgens worden bewaard op een donkere plek bij kamertemperatuur.
5. Gebruik van Keltische zeezout sole
Je kunt Keltisch zeezout drinken, ideaal bij hitte of als sportdrank zonder suiker. Ook kun je Sole gebruiken als toevoeging aan diverse gerechten. Hier zijn enkele suggesties voor het gebruik:
Let op: Keltisch zeezout bevat in vergelijking met gewoon zout, van nature alsnog een aardig percentage natrium. Dus het is belangrijk om Sole met mate te gebruiken. Raadpleeg indien nodig een gezondheidsprofessional voor specifieke aanbevelingen op basis van jouw persoonlijke behoeften.
Geniet van je zelfgemaakte Keltisch zeezout Sole en de heerlijke smaak met voordelen die het aan je gerechten geeft!