Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Van cacao ceremonie tot ‘zondag bakdag’ en van chocolade ijs tot warme chocolademelk. Wij houden van cacaopoeder! Cacao poeder is veelzijdig, multifunctioneel en lekker. Wist je dat raw cacaopoeder (de meest pure cacaopoeder) een superfood is? Tijd om het beste rauwe cacaopoeder te kopen bij Superfoodstore, want ongezoet cacaopoeder hoor je standaard in huis te hebben. Lees meer...
Cacaopoeder is een fijngemalen product dat wordt gemaakt van gefermenteerde, geperste en soms geroosterde cacao bonen. Er is zowel normaal cacaopoeder als rauw cacaopoeder verkrijgbaar. Het ene cacaopoeder is het andere cacao poeder dus niet! Bij de productie van normaal cacaopoeder worden de cacaobonen verhit tot hoge temperaturen. Daarna worden ze gepeld, geperst en gescheiden van het vet (de cacao boter). De ontvette cacaomassa die overblijft, wordt tot slot vermalen. Tada: cacaopoeder! Rauwe cacaopoeder is de meest pure cacaopoeder; deze is bij de productie niet of slechts minimaal verhit. Als de cacaobonen een biologische oorsprong hebben spreken we van biologisch cacaopoeder. Natuurlijk vind je in onze webshop zowel biologisch raw cacaopoeder als ‘normaal’ biologisch cacaopoeder.
Rauwe cacaopoeder wordt vanwege de uitzonderlijke voedingswaarde ook wel ‘superfood’ genoemd. In tegenstelling tot normaal cacaopoeder, wordt rauwe cacaopoeder gemaakt van ongeroosterde, rauwe cacaobonen. Tijdens de productie worden deze cacaobonen niet verhit en enkel minimaal bewerkt. Hierdoor blijven de waardevolle voedingsstoffen van cacao behouden. ‘Raw’ cacaopoeder is bijvoorbeeld rijk aan flavanolen (antioxidanten). Flavonolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten te bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie*. Daarnaast bevat rauwe cacao de essentiële mineralen magnesium, ijzer, koper én - niet te vergeten - fenylalaline. Dit stofje werkt opbeurend.**
Cacaopoeder gebruiken kent geen grenzen, je kunt er alle kanten mee op. Ongezoet cacaopoeder kun je verwerken in zelfgemaakte baksels, granola, desserts, warme dranken en zelfs in hartige gerechten. Naast normaal cacaopoeder, verkoopt Superfoodstore ook het beste rauwe cacaopoeder. We raden aan om raw cacaopoeder niet te verwarmen - boven een temperatuur van 42 graden gaan de voedingsstoffen in rauwe cacao verloren. Probeer daarom eens onze favoriet: rauwe cacao mengen met yoghurt of kwark! Je kunt pure, rauwe cacaopoeder ook toevoegen aan smoothies, eiwitshakes of energy balls.
De houdbaarheid van cacaopoeder is vrij lang. Om cacaopoeder lang goed te houden is het wel belangrijk om het op de juiste manier te bewaren. Bewaar cacaopoeder droog, donker en luchtdicht. Zo blijft pure cacaopoeder wel maanden goed!
Wil je optimaal genieten van de smaak en voedingswaarde van cacao? Kies dan voor het beste rauwe cacaopoeder! In onze webshop verkopen we rauwe, biologische cacaopoeder van Mattison, Terrassana en andere kwaliteitsmerken. Bestel je op een werkdag vóór de klok van 21:00 uur? Dan wordt je bestelling vandaag door ons verzonden!
*Goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA
**Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring van de EFSA
Categorieën: