Ga naar inhoud

Gratis verzending vanaf € 75,-

Voor 21:00 besteld, volgende werkdag in huis

parelcouscous

Parelcouscous salade met kip

Zeg jij parelcouscous, dan zeggen wij: parelcouscous salade! Italiaanse parelcouscous salade met kip, pesto, tomaat, olijven, pijnboompitten en Parmezaanse kaas precies te zijn. Met deze smaakvolle ingrediënten, begrijp je dat deze salade hét schoolvoorbeeld is van een parelcouscous recept dat bij iedereen in de smaak valt.

Redenen om deze salade te maken

Rijk aan voedingsstoffen

Behalve erg lekker, is deze koude parelcouscous salade voedzaam. Parelcouscous levert koolhydraten, kip bevat hoogwaardige eiwitten, en pesto op basis van extra vierge olijfolie voegt gezonde vetten toe. Vitamines en antioxidanten zijn in deze salade ook legio aanwezig. Dit alles maakt deze Italiaanse parelcouscous salade met kip een gebalanceerde maaltijdsalade.

Makkelijk te maken en mee te nemen

Deze zomerse parelcouscous salade zet je in 30 minuten op tafel. Je kookt de parelcouscous, mengt deze met pesto en voegt gegrilde kip, groenten en Parmezaanse kaas toe. Perfect voor een doordeweekse avond. En de restjes? Die kun je makkelijk meenemen als lunch.

Lust (bijna) iedereen

Zodra je pesto in een ingrediëntenlijst ziet staan, weet je eigenlijk al genoeg: dit gerecht valt in de smaak bij jong en oud. De combinatie van kruidige groene pesto, malse kip, zilte olijven, krachtige Parmezaanse kaas en volle parelcouscous is een smaakexplosie waar weinig mensen ’nee’ tegen zeggen.

Eenvoudig aan te passen

Geen kip in huis of eet je vegetarisch? Geen probleem! Vervang de kip door een vegetarische variant, tofu, seitan of falafel. Ook kun je de groene pesto vervangen door rode pesto en extra groenten toevoegen.

Parelcouscoussalade met kip recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram parelcouscous
  • Zout
  • 100 gram groene pesto
  • 300 gram gekleurde tomaatjes, gehalveerd
  • 300 gram gegrilde kipfilet, in reepjes
  • 60 gram olijven
  • 50 gram pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas, aan een stuk
  • Verse basilicum

Bereidingswijze

1. Begin deze parelcouscous salade met kip met het koken van de parelcouscous. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelcouscous af en spoel deze direct af met koud water. Dit voorkomt dat de couscous aan elkaar blijft plakken.

2. Doe de parelcouscous in een schaal en meng hier de groene pesto door. Zorg    ervoor dat alle parels van een laagje pesto zijn voorzien.

3.Voeg vervolgens de tomaatjes, gegrilde kipfilet, olijven en pijnboompitten toe en schep het geheel door elkaar.

4. Schep de parelcouscous salade met kip op een bord en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over. Maak af met verse basilicum en de Italiaanse parelcouscous salade is klaar!

parelcouscous recepten

FAQ

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is lekker, dat durven we alvast te zeggen. Maar wat is parelcouscous écht? Parelcouscous, ook wel Israëlische couscous, is een graanproduct dat bestaat uit kleine bolletjes gestoomd en gedroogd durum tarwegriesmeel. Parelcousous is voornamelijk in Libië, Jordanië en Israël een zeer populaire koolhydraatbron.

Hoeveel parelcouscous per persoon?

De hoeveelheid parelcouscous voor één persoon hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of het een grote eter betreft, en of het voor een voorgerecht of hoofdgerecht wordt gebruikt. Voor een hoofdgerecht wordt tussen 80 en 100 gram droge parelcouscous geadviseerd. Als voor- of bijgerecht volstaat 50 tot 60 gram per persoon.

Hoe lang moet parelcouscous koken?

De kooktijd van parelcouscous bedraagt 8 tot 12 minuten, afhankelijk van hoe gaar je de parelcouscous wilt hebben. In een salade is het lekker als de parelcouscous een bite heeft en adviseren we het nét gaar te koken (zoals al dente pasta).

Is parelcouscous glutenvrij?

Parelcouscous is gemaakt van durumtarwe en is daarom niet glutenvrij. Als je een glutenvrij dieet volgt, kun je parelcouscous vervangen door quinoa, sorghum, boekweit of rijst.

Nog meer lekkere salade recepten:

Vorig bericht Volgend bericht