Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Hüttenkäse is terug van nooit helemaal weggeweest. Het was weliswaar even uit de spotlights, maar jong en oud heeft de kaas weer massaal omarmt. Geen wonder, want Hüttenkäse past perfect bij een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet. Heb jij koolhydraatrijke producten uit je eetpatroon geschrapt en zie je jezelf nu alleen nog maar bakken Hüttenkäse uitlepelen? Niemand houdt je tegen, maar dat gaat op den duur vervelen. Verandering van spijs doet eten - hierbij 5 verrassend lekkere, koolhydraatarme recepten met Hüttenkäse!
Courgettesoep is lekker, maar courgettesoep met Hüttenkäse nóg lekkerder. Hüttenkäse geeft de soep een frisse, romige smaak en een fluweelachtige structuur. Of je nu veel of weinig koolhydraten eet, dit koolhydraatarme Hüttenkäse recept moet je proberen!
Verhit 1 eetlepel boter in een soeppan en bak een halve fijngesnipperde ui glazig. Snijd 4 tenen knoflook fijn en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden courgettes, 1 liter bouillon, 8 gram verse basilicum en zout en zwarte peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en voeg 125 gram Hüttenkäse en 1 eetlepel witte miso toe. Pureer de soep tot slot met een staafmixer.
Zin in pannenkoeken, maar mag of wil je beperkt koolhydraten eten? Geloof het of niet, maar met Hüttenkäse kun je koolhydraatarme pannenkoekjes maken. En lekker dat ze zijn! Het formaat van zo’n koolhydraatarme Hüttenkäse pannenkoek is klein (vergelijkbaar met een poffertje), maar de smaak is groots.
Mix met een staafmixer (of in een blender) 100 gram Hüttenkäse, 3 grote eieren, 175 gram amandelmeel, 2 eetlepels erythritol of xylitol, 1/2 theelepel bakpoeder, 1 theelepel psylliumvezels en een snuf zout tot een glad beslag. Laat het beslag 15 minuten rusten en bak er vervolgens in kokosolie 8 kleine pannenkoeken van. Vergeet de toppings niet: met slagroom, rood fruit en (vervanger van) poedersuiker smaken deze koolhydraatarme Hüttenkäse pannenkoekjes extra lekker!
De combinatie van Hüttenkäse en gerookte zalm is niet te versmaden. In dit koolhydraatarme Hüttenkäse recept treffen ze elkaar in een salade. Lekker als lunch, maar ook uitermate geschikt als licht avondmaal. Heb je niet voldoende aan een salade? Vul ‘m aan met linzen, pasta of eet er een stuk zuurdesembrood bij.
Snijd een venkelknol en een halve komkommer in dunne schijfjes. Meng dit met 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel appelazijn, 1/2 theelepel honing en 1 eetlepel fijngehakte verse dille. Breng op smaak met peper en zout. Snijd 100 gram gerookte zalm in reepjes en voeg deze toe. Maak de salade af met een paar lepels Hüttenkäse.
Waarom zou je een wrap met Hüttenkäse beleggen als je met Hüttenkäse zelf een koolhydraatarme wrap kunt maken? Wraps van Hüttenkäse, beter bekend als cottage cheese flatbread, zijn razend populair. Hoe kan het ook anders? Dit koolhydraatarme Hüttenkäse recept is snel, makkelijk en vooral ontzettend lekker.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Maak met behulp van een blender of staafmixer een glad mengsel van 200 gram Hüttenkäse, 2 eieren, snufje zout en zwarte peper en 1 theelepel kruiden naar wens. Schenk het mengsel op de bakplaat en bak 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de Hüttenkäse wrap iets afkoelen en beleg met alles wat je lekker vindt.
Met slagroom, chocolade, fruit of - waarom ook niet? - gewoon allemaal! Hoe je een pavlova ook aankleedt, het luchtige dessert trekt de aandacht op tafel. En als je kiest voor Hüttenkäse als topping, kan je toch echt spreken over ren spektakelstuk. Om dit zoete recept met Hüttenkäse koolhydraatarm te houden, is de suiker in de pavlova vervangen met de zoetstof erythritol. Maar wel op een manier zodat niemand dat doorheeft!
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Klop in een vetvrije kom 4 eiwitten met 100 gram erythritol, 1 theelepel citroensap en 2 theelepels maïzena. Stop met kloppen wanneer het schuim glanzend en stevig is. Vorm met een grote lepel een cirkel op een bakplaat met bakpapier en schuif deze in de oven. Bak de pavlova 2 uur en laat het gebakken schuim in de oven afkoelen. Klop - zodra de pavlova is afgekoeld - 200 gram Hüttenkäse met 1,5 eetlepel in een keukenmachine tot het een gladde en luchtige consistentie heeft. Top de pavlova met de opgeklopte Hüttenkäse en garneer met vers rood fruit, zoals aardbeien en frambozen.
Wist je dat Hüttenkäse eigenlijk geen voedingsmiddel, maar een Duitse merknaam is? Ondanks dat wordt in Nederland het woord Hüttenkäse gebruikt voor een product: huttenkaas of cottage cheese. Hüttenkäse (feitelijk dus huttenkaas) is een jonge, ongerijpte kaas met een korrelige structuur. Het wordt gemaakt van de wrongel van koemelk, die - in tegenstelling tot bij andere kazen - niet wordt uitgeperst. Hierdoor blijft er een gedeelte wei achter in de kaas
Wie zich afvraagt wat het verschil is tussen Hüttenkäse en cottage cheese: dat is er niet! Cottage cheese is simpelweg de Engelse benaming voor Hüttenkäse. In Nederland worden de termen Hüttenkäse en cottage cheese dan ook terecht door elkaar gebruikt. Kom je een recept tegen waar je Hüttenkäse voor nodig hebt? Dan kun je ook cottage cheese kopen. En vice versa.
Hüttenkäse is koolhydraatarm, eiwitrijk en bevat relatief weinig calorieën en vet. Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van normale botten,* eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa* en eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie*). Daarnaast is Hüttenkäse rijk aan calcium, een mineraal met verschillende voordelen. Calcium draagt bij aan een normale celdeling,* calcium activeert je natuurlijke energie in het lichaam* en calcium ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering.*
Om te bepalen of het eten van Hüttenkäse wel of niet past bij jouw leefstijl of dieet, kun je de voedingswaarde bestuderen. De voedingswaarde van 100 gram Hüttenkäse ziet er als volgt uit**:
Voedingsstof | Hoeveelheid per 100 g |
Energie | ± 98 kcal |
Eiwitten | ± 11 g |
Koolhydraten | ± 1,5 - 3 g |
Vetten | ± 4 - 5 g |
Verzadigde vetten | ± 2,5 g |
Suikers | ± 1,5 g |
Vezels | 0 g |
Zout | ± 0,4 - 0,7 g |
Calcium | ± 80 - 100 mg |
Ontdek eerst hoeveel eiwitpoeder je nodig hebt en selecteer je favorieten uit deze 15 eiwitrijke snacks op een rij.
*Claim goedgekeurd door de Gezondheidsraad.
**De exacte waarden variëren per merk en variant (vol, halfvol of mager).