Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Ooit kwam je miso alleen in Oosterse restaurants en supermarkten tegen. Dat is tegenwoordig wel anders: miso duikt op steeds meer plaatsen op, ook in de webshop van Superfoodstore. We bieden verschillende soorten biologische miso aan. Maar wat is miso eigenlijk, waar gebruik je miso voor, en is miso een goede keuze? Als expert op het gebied van natuurvoeding vertellen wij je alles wat je moet weten over miso! Lees meer...
Het van oorsprong Japanse miso is een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen, koji en zout. Aan sommige miso pasta is ook gerst, witte rijst of bruine rijst toegevoegd. Elke soort miso heeft een eigen smaak, maar één ding hebben ze gemeen: miso is een hartige smaakmaker boordevol umami. Miso soep is ongetwijfeld het bekendste miso gerecht, maar miso is zeer veelzijdig te gebruiken. Van miso sauzen tot miso marinade, en van miso aubergine tot geroosterde zoete aardappel met miso.
Bij Superfoodstore vinden we miso een absolute must. Hoe vaker je miso kunt gebruiken, hoe beter. Daarom is miso bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten:
Shiro miso, ook wel witte miso genoemd, is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en witte rijst. Het heeft een milde, zoete smaak en is daarmee zeer toegankelijk. De witte miso in onze webshop is biologisch, glutenvrij en gepasteuriseerd.
Genmai miso, ofwel bruine miso, bestaat uit gefermenteerde sojabonen en bruine rijst. Bruine miso heeft een krachtigere smaak dan witte miso. In onze webshop koop je biologische, glutenvrije genmai miso die niet is gepasteuriseerd.
Mugi miso bestaat uit gefermenteerde sojabonen en gerst. Mugi miso heeft zowel zoute, zoete, bittere, zure als umami-smaken en ligt qua kracht tussen shiro miso en genmai miso in. Bijzonder is het fermentatieproces, dat plaatsvindt in cederhouten vaten. De mugi miso in onze webshop is biologisch, glutenvrij en niet gepasteuriseerd.
Hatcho miso is enkel gemaakt van gepasteuriseerde sojabonen en daarmee glutenvrij. Uniek is de fermentatietijd van maar liefst 2 jaar. Mede hierdoor is de smaak van deze miso intens; van alle soorten miso is hatcho miso is de krachtigste. In onze webshop vind je hatcho miso die niet gepasteuriseerd is.
Net als veel andere gefermenteerde voeding, heeft miso verschillende gezondheidsvoordelen. Bovendien is miso rijk aan plantaardige eiwitten, vitamine B2, vitamine B12, ijzer, magnesium, calcium, zink, antioxidanten en probiotica. Een aantal redenen waarom miso gezond voor het lichaam is:
Ga je zelf miso soep maken, of heb je een ander miso recept op het oog? Dan heb je goede miso pasta nodig! In onze webshop vind je verschillende soorten miso van de biologische merken Terrasana en Lima. Ontdek milde witte miso, krachtige bruine rijst miso, sterke hatcho miso en nog veel meer soorten miso. Kortom: miso kopen doe je bij Superfoodstore. Plaats je bestelling voor 21:00 uur, en je hebt de miso binnen enkele dagen in huis!
*Goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA