Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Kikkererwten roosteren in de airfryer of oven? Een goede keuze! Deze peulvruchten zijn een geliefd ingrediënt in keukens over de hele wereld, en dat is niet voor niks. Geroosterde kikkererwten zijn snel klaar en ideaal als voedzaam tussendoortje of als makkelijke toevoeging aan een salade recept. Zelf proberen? Wij leggen uit waarom en hoe je kikkererwten het beste kunt roosteren (in de oven of Airfryer).
Je kunt ze koken, bakken of vermalen tot kikkererwtenmeel, maar waarom zou je kikkererwten roosteren? Nou, omdat je hiermee het beste in de erwten naar boven haalt. Van een zachte, bijna romige structuur verander je ze in een handomdraai naar een hartige, verantwoorde snack of een knapperige toevoeging aan gerechten, zoals een salade met kikkererwten.
Kikkererwten roosteren is makkelijk, kost weinig tijd en is relatief goedkoop. Een ander voordeel is dat je met deze manier van bereiden de voedingsstoffen grotendeels behoudt. Ze zitten namelijk boordevol eiwitten, vezels, ijzer en magnesium.
Geroosterde kikkererwten zijn perfect te gebruiken om zo uit het vuistje te eten, over een salade te strooien of aan een pastarecept toe te voegen voor extra crunch. Bovendien kun je eindeloos variëren met een gekruid jasje – van pittig tot zout en zoet.
Je kunt kikkererwten roosteren in de Airfryer of oven. De bereidingswijze is hetzelfde, alleen in de oven duurt het langer. Hierdoor is de Airfryer ook iets energiezuiniger.
Volg de onderstaande stappen om perfecte, knapperige kikkererwten te roosteren.
Onderstaande kruidencombinaties zijn geschikt voor ongeveer 200 gram geroosterde kikkererwten:
Wil je de airfryer gebruiken voor het roosteren van kikkererwten, dan kun je de bovenstaande stappen hetzelfde aanhouden. Je begint met het voorverwarmen van de Airfryer en schept ze bij stap 4 in het apparaat. Na een kwartier kun je al genieten van je eigen geroosterde kikkererwten.
Hoewel geroosterde kikkererwten vers uit de oven het lekkerst zijn, kun je ze ook prima bewaren. Doe dit in een luchtdichte bak en ze blijven tot wel een week goed. Tip: Zorg ervoor dat je de kikkererwten helemaal laat afkoelen voordat je ze in een bakje stopt. Zo blijven ze langer knapperig! Als de geroosterde kikkererwten na een paar dagen wat minder knapperig worden, kun je de crunch terugkrijgen door ze even kort in de oven op te warmen.
Een kikkererwten salade is heel makkelijk te maken. Het enige wat je hiervoor echt nodig hebt, zijn uiteraard de geroosterde erwten. Dit voegt niet alleen een heerlijke crunch toe aan de salade, peulvruchten zorgen ook voor extra eiwitten en vezels. Voor de rest kun je vooral gebruiken wat je in huis hebt. Denk aan rucola of spinazie, paprika of tomaat, komkommer, ui, avocado en feta. Voeg eventueel een dressing toe (bijvoorbeeld met olijfolie, mosterd en honing) en voilà je geroosterde kikkererwten salade is klaar.
Heb je geen zin of tijd om te roosteren? Je kunt ze ook ongeroosterd toevoegen aan een kikkererwten salade. Gebruik in dat geval bijvoorbeeld augurk of paprika voor een knapperig effect.
Of je van pittig, zoet of hartig houdt, met geroosterde kikkererwten kun je alle (voedzame) kanten op!