Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Welke salade is jouw favoriet? Wat het antwoord ook is, deze Oosterse salade met avocado en garnalen zou zomaar eens jou nieuwe nummer één kunnen worden. Dat zit zo: de gezonde ingrediënten vormen een onweerstaanbaar lekkere combinatie én deze frisse salade met garnalen staat binnen 10 minuten op tafel. Hoe verrukkelijk, voedzaam en vlot wil je het hebben?
Ingrediënten (1 portie)
Salade
Dressing
Bereidingswijze
Baby romaine
Een kleine, knapperige slasoort met een frisse en zoete smaak. Precies waar een salade met garnalen en avocado om vraagt! Baby romaine sla, ook wel little genoemd, is een bron van vitamine A, vitamine K en vezels. Kun je alleen romaine sla vinden? Ook het grote broertje van baby romaine kun je voor deze salade gebruiken!
Komkommer
De veelzijdige komkommer geeft frisheid en textuur aan gerechten. De milde, neutrale smaak combineert met vrijwel alle andere ingrediënten. Door de komkommer te schaven in linten wordt voorkomen dat de groente vocht afgeeft en de salade slap wordt. Komkommer bestaat namelijk voor ongeveer 95% uit water. Ondanks dat bevat komkommer vitamine K, vitamine C, vitamine A en kalium.
Radijs
Een wortelgroente barstensvol smaak. Naast een pittige smaak, voegt radijs aan deze salade met garnalen en avocado ook structuur en voedingsstoffen toe. De crunchy groente bevat veel vitamine C, foliumzuur, kalium, vezels en antioxidanten. Eventueel kun je in dit salade recept de ‘normale’ radijs vervangen door rettich of watermeloenradijs.
Avocado
Deze donkergroene vrucht is van onschatbare waarde. Het romige, smaakvolle vruchtvlees past goed bij garnalen en Japanse smaakmakers. Bovendien is avocado heel gezond: de vrucht staat in het rijtje voedingsmiddelen rijk aan magnesium, bevat veel onverzadigde vetten en kalium, magnesium, vitamine E, antioxidanten en vezels.
Bosui
Het groene gedeelte van bosui (ook wel lente-ui of pijlajuin genoemd) is onmisbaar in een Japanse salade. Het geeft smaak, knapperigheid en een frisse kleur.
Garnalen
De schaaldieren die wereldwijd wordt gegeten. Ook in Japan, waar garnalen deel uitmaken van sushi, tempura en Oosterse salades. Garnalen smaken licht zoet en ziltig, en hebben een zachte en sappige bite. Ze zijn een bron van eiwitten, bevatten weinig calorieën en voorzien je lijf van verschillende belangrijke voedingsstoffen. Zo zijn garnalen opvallend rijk aan vitamine B12 en zitten ze vol omega-3 vetzuren. In dit recept gebruiken we gekookte vannamei garnalen, maar je kunt ook kiezen voor tijgergarnalen of Argentijnse garnalen.
Shoyu
Een onmisbare smaakmaker in de Japanse keuken. Shoyu, ook wel sojasaus genoemd, wordt heeft een zoute smaak en wordt standaard bij sushi en sashimi geserveerd. Shoyu wordt gemaakt van sojabonen, koji en tarwe. Hierdoor is de saus niet glutenvrij. Mocht je deze salade zonder gluten willen maken, kun je tamari gebruiken als alternatief voor sojasaus.
Rijstazijn
Azijn gemaakt van witte of bruine rijst. Rijstazijn is mild van smaak en staat bekend vanwege de lage zuurgraad. Perfect om sushirijst op smaak te brengen, groenten in te leggen en te verwerken in de dressing van deze Japanse salade.
Ahornsiroop
Een natuurlijke zoetstof met een rijke, complexe smaak en stroperige structuur. Uitermate geschikt om balans aan te brengen in een dressing met shoyu, rijstazijn en sesamolie.
Furikake
Een smaakmaker die niet in je keukenkastje mag ontbreken! De mix van gezouten sesamzaad, geroosterd sesamzaad en aosa zeewier maakt deze Japanse salade (en vele andere gerechten) helemaal af. Dat heeft alles te maken met de ziltige, nootachtige smaak en de lekkere crunch die deze topping aan gerechten geeft.
Deze salade meal preppen, of heb een restje over? Bewaar de salade maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Maar let wel: Salade met garnalen en avocado bewaren is niet zonder risico. Sla met dressing wordt snel slap en de groene avocado verkleurt in no time bruin. Eet deze salade - als het even kan - dan ook direct op.
Salade met garnalen en avocado meenemen is mogelijk, maar er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk dat de salade koel en luchtdicht verpakt wordt vervoerd. En dat ‘ie binnen enkele uren wordt opgegeten! Wil je de Japanse garnalen-avocadosalade meenemen zonder in te leveren op smaak? Neem dan zowel de avocado, de dressing en de topping los mee en voeg deze a la minute toe aan de salade.
In de moderne Japanse keuken is er een hoofdrol voor zeevruchten en avocado. Dat komt omdat authentiek Japanse ingrediënten perfect matchen met garnalen en avocado. Helaas is Japan niet direct om te hoek en zijn Japanse producten uit de supermarkt meestal niet écht Japans. Desondanks is de echte smaak van Japan heel dichtbij. Je kunt in onze webshop namelijk allerlei producten uit Japan kopen. Bijvoorbeeld furikake; een smaakmaker op basis van zeewier dat écht uit Japan komt. Ook onze miso, tamari en shoyu zijn authentiek Japans.
Een goede salade is verfrissend en heeft een lekkere bite. Een salade met garnalen en avocado kan - vanwege de zachte textuur - wel wat crunchy tegenhangers gebruiken. Door te kiezen voor verse romaine sla, komkommers en lente-ui krijg je een salade met een fris, knapperig en authentiek Japans karakter.
Smaakt deze gezonde Aziatische salade naar meer? Probeer dan ook onze Vietnamese zeewiersalade.