Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Ben je nieuwsgierig naar vegan chocolade maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al overtuigd van plantaardige chocolade en zoek je nieuwe smaken? Dan helpen we je graag op weg. Vegan chocolade is allang niet meer dat saaie, droge alternatief van vroeger. Integendeel! De beste vegan chocolades zijn zo lekker dat je nauwelijks verschil proeft. En soms zelfs helemaal niet.
Gewone chocolade bevat meestal melkpoeder of andere zuivelproducten om die romige smaak te krijgen. Vegan chocolade vervangt deze door plantaardige alternatieven zoals rijstdrankpoeder, amandelolie of kokosolie. De cacao zelf blijft gewoon cacao - daar zit niks dierlijks in. Het zijn vooral die toegevoegde ingrediënten die bepalen of chocolade vegan is.
Er is nog iets waar veel mensen niet aan denken: suiker. Gewone kristalsuiker wordt soms nog geraffineerd met beenderkool (van dierlijke botten). Daarom gebruiken veel vegan chocolademakers liever rietsuiker of kokosbloesemsuiker. Ook belangrijk: bekijk altijd het etiket, want soms staat er "kan sporen van melk bevatten" op chocolade die verder helemaal vegan is.
Welke vegan chocolade is nu echt lekker? We hebben een selectie gemaakt van de beste vegan chocolade. Van intens puur tot romig zoet, deze 8 vegan repen hebben voor iedereen wat wils.
Deze chocolade is niet voor watjes, want met 99% cacao krijg je een hele pure, intense smaak. Lovechock gebruikt voor deze pure vegan reep alleen cacaomassa, cacaoboter, lucumapoeder, vanille en een snufje zeezout. Ondanks het extreme cacaogehalte is de textuur verrassend zacht, met subtiele aroma's van bloemen en fruit. Houd je van een echte, onvervalste cacaosmaak? En neem je graag de tijd voor je chocolade? Dan is dit jouw chocolade.
Mis je die romige melkchocolade met hazelnoot? Dan is deze chocolade met rijstdrankpoeder en geroosterde hazelnoten een uitkomst. Deze reep bevat van nature minder suiker dan traditionele chocoladerepen, maar smaakt toch lekker zoet. De geroosterde hazelnoten zorgen voor extra smaak en een lekkere crunch. Als je van melkchocolade houdt en vegan chocolade wilt proberen, voelt deze reep vertrouwd aan.
Zout en zoet in één hap: deze combinatie werkt verrassend goed! De knapperige pretzelstukjes zorgen voor een leuke afwisseling tussen alle gladde chocolade. En het zeezout maakt de chocoladesmaak sterker zonder het weg te werken. iChoc gebruikt biologische ingrediënten en bietsuiker uit Europa in plaats van rietsuiker uit Zuid-Amerika. Ook gebruiken ze geen palmolie. Als de combinatie van knapperig met een zoutige smaak lekker klinkt, wordt dit vast een favoriet!
Witte vegan chocolade maken is een kunst, maar Vivani heeft het goed onder de knie. Deze vegan chocoladereep combineert hazelnootpasta met cacaoboter en knapperige nougat die je doet denken aan je favoriete snoep. De textuur is romig en de smaak verrassend authentiek. Veel mensen missen witte chocolade het meest als ze overstappen naar vegan, omdat het zo moeilijk is om die romige, zoete smaak na te maken zonder zuivel. Deze reep bewijst dat het wel degelijk kan.
Deze bijzondere chocolade komt rechtstreeks uit het Braziliaanse regenwoud. De cacao groeit bij de Cabruca-coöperatie tussen andere bomen, volgens de biodynamische principes van het Demeter-keurmerk. Zo blijft het ecosysteem intact terwijl boeren een eerlijk loon krijgen. De chocolade zelf is heerlijk romig dankzij de rijstdrank en havervezels, met 48% cacao voor een milde smaak. Kortom: een chocoladereep waar je je goed over kunt voelen.
Een zachte, witte chocoladereep met weinig suiker klinkt goed, toch? Dankzij een speciale techniek van Lovechock is de textuur heel zacht, zonder dat er veel suiker aan toegevoegd is. Deze witte chocolade wordt ook verpakt in composteerbare folie, wat fijn is als je milieubewust bent. De smaak is subtiel en niet overdreven zoet. Zoek je witte chocolade die niet zo zwaar is? Dan is dit een goede optie.
Knapperige cacaokoekjes in gladde vegan chocolade, dit brengt misschien wel herinneringen terug aan vroeger. De koekjes zorgen voor een leuke textuur tussen de chocolade door. iChoc gebruikt ook hier biologische ingrediënten, fairtrade cacao en geen palmolie. Het is een vegan reep dat goed voelt én lekker smaakt. De combinatie van chocolade en koekjes werkt altijd en is heerlijk voor bij de koffie of als tussendoortje.
Witte cacaoboter met een subtiele bessensmaak? Deze reep van Lovechock maakt gebruik van gevriesdroogde rode bessen en hibiscuspoeder. De kleur alleen is al een feestje, en de smaak is verrassend verfijnd. Niet te fruitig, maar net genoeg om het bijzonder te maken. Deze reep laat zien dat vegan chocolade ook speels en verrassend kan zijn. Een lekkere keuze als je houdt van iets anders dan de standaard smaken.
Niet per se. Vegan chocolade kan net zoveel suiker en calorieën bevatten als gewone chocolade. Wel bevatten veel vegan chocolades minder bewerkte ingrediënten en geen zuivel, wat voor sommige mensen beter verteerbaar is.
Lovechock Cosy Hazelnut en iChoc Classic Style komen het dichtst bij die vertrouwde melkchocoladesmaak, en zijn daarom goede keuzes als je net overstapt naar vegan chocolade.
Absoluut! Vegan chocolade werkt prima in cakes, koekjes en ander gebak. Let wel op dat de smaak soms iets intenser kan zijn, dus pas eventueel je recept aan.
Uit deze lijst van de beste vegan chocolade zit vast wel iets lekkers tussen voor jou. Misschien begin je met de Lovechock Cosy Hazelnut, of durf je meteen de sprong te wagen naar die intense 99% pure cacaoreep. Of trekt die zoute pretzel combi je aan? Het mooie van vegan chocolade is dat er zoveel verschillende smaken zijn om te ontdekken. En er is maar één manier om erachter te komen: gewoon proberen!