Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Wil je een burrata salade maken waarmee je iedereen omverblaast? Lees dan vooral verder! Deze overheerlijke salade met burrata is ontstaan vanuit een diepgewortelde liefde voor het intens romige kaasje. En zoals je van Superfoodstore mag verwachten, is dit burrata recept ook nog eens voedzaam en vullend. We hebben de salade burrata aangekleed met een bescheiden hoeveelheid rauwe ham (erg lekker, maar ook erg zout) en zijn gul geweest met het toevoegen van rucola, olijfolie, aardbeien en noten. Alles bij elkaar genomen, is dit een salade voor in de boeken!
1. Begin met het maken van de dressing. Meng in een klein bakje de olijfolie met witte balsamicoazijn, ahornsiroop en vijgenjam. Voeg naar smaak chilivlokken, peper en zout toe. Roer goed door.
2. Ga verder met het voorbereiden van de ingrediënten van de salade. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze doormidden. Scheur de Iberico ham in stukjes en rol deze op. Hak de geroosterde pistachenoten grof.
3. Verdeel voor de basis van de salade wat rucola over een bord. Leg de gehalveerde aardbeien in het midden en schenk de dressing over de salade. Verdeel de hamrolletjes vervolgens rondom de aardbeien.
4. Plaats de burrata voorzichtig bovenop de aardbeien en maak een scheur in de kaas, zodat de romige vulling vrijkomt.
5. Bestrooi de salade met de gehakte pistachenoten en maak de salade af met verse basilicum.
Een pittige, peperachtige bladgroente met een nootachtige smaak. Geeft smaak en textuur aan deze burrata salade én voegt extra voedingsstoffen toe. Rucola is een bron van vitamine A, vitamine C, vitamine E, ijzer en calcium.
Een burrata salade kan niet zonder burrata! Gebruik bij voorkeur echte, verse burrata. Deze kun je herkennen aan het keurmerk Burrata di Andria IGP.
Sappige aardbeien geven deze salade burrata een frisse toets. De zoete smaak van het fruit contrasteert perfect met de zoute Ibérico ham en de romige burrata. Bovendien zijn aardbeien supergezond: ze bevatten vitamine B9, vitamine C, vezels, antioxidanten en kalium.
Voegt een volle nootachtige smaak en een zout element toe aan deze burrata salade. Ibérico ham is in dit recept de perfecte tegenhanger van de zachte, romige kaas en het zoete fruit.
Prachtig van kleur, heerlijk van smaak en lekker knapperig. Pistache is van toegevoegde waarde in deze burrata salade! Daarnaast is de voedingswaarde van het groene nootje het vermelden waard. De pistache is rijk aan eiwitten, gezonde vetten, antioxidanten, vezels, vitamine B1 (thiamine) en vitamine B6.
De hoogste kwaliteit olijfolie op de markt. Extra vierge olijfolie is niet verhit of chemisch behandeld en verrijkt de salade hierdoor met smaak en goede voedingsstoffen. Kies bij voorkeur voor een extra vierge olijfolie met een milde smaak.
Fris, licht en transparant. Verrijkt de salade zonder dat de smaak van deze balsamico overheerst en de burrata, Ibérico ham en aardbeien van kleur veranderen.
Een natuurlijke zoetstof met een karamelachtige, rijke smaak. In deze salade balanceert ahornsiroop het zuur van de balsamicoazijn en het pittige van de chilivlokken in de dressing. Niet te vergeten: combineert uitzonderlijk goed met rauwe ham.
Brengt zoet, zuur en zout in balans. Bovendien geeft jam van vijgen
de dressing body, waardoor deze goed aan de ingrediënten blijft kleven en elke hap een smaaksensatie is.
Een kruidig, fris en zoet kruid en een onweerstaanbare geur. Geeft de burrata salade een fijne frisheid en voegt extra kleur en smaak toe.
Wat is burrata?
Burrata is lekker, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar wat is burrata feitelijk gezien? Burrata is een populaire, bolvormige Italiaanse kaas met een zachte structuur en romige smaak. Het wordt gemaakt door een ‘zakje’ mozzarella te vullen met verse room en dit te laten rusten. Hierdoor mengt de mozzarella zich deels met de room en ontstaat er Straciatella; de verrukkelijke kern van burrata.
Is salade burrata voedzaam?
Een gerecht (of voedingsmiddel) is nooit per definitie gezond of ongezond. Of deze burrata salade gezond voor jou is, hangt samen met je huidige gezondheid en hoe vaak je het gerecht eet. Salade burrata bevat over het algemeen veel calorieën en verzadigd vet, maar is ook rijk aan eiwit en calcium. Geniet vooral van een salade met burrata, maar eet het met mate.
Wat is het verschil tussen burrata en mozzarella?
Mozzarella en burrata zijn niet hetzelfde, maar het verschil is klein. Doordat aan burrata room is toegevoegd, is deze kaas vetter en rijker van smaak dan mozzarella.
Mag je burrata salade als je zwanger bent?
Burrata is gemaakt van rauwe melk. Het Voedingscentrum adviseert om het eten van rauwmelkse kazen te vermijden tijdens de zwangerschap.
Meer lekkere salades: