Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Flatbread kwam, zag en overwon. Waar je ook gaat of staat; de flatbread recepten vliegen je om de oren en de ene creatie klinkt nog lekkerder dan de ander. Nu is lekker en het beleggen geen kunst, maar je moet maar nét de juiste inspiratie en kennis hebben. Met 5 recepten geven we jou de handvaten die je nodig hebt. We gaan flatbread beleggen!
In mediterrane landen is het eten van flatbread aan de orde van de dag. Dat bracht ons bij Tunesië, waar de combinatie van tonijn, harissa, tomaat, ei en olijven zeer geliefd is. Eenmaal geproefd zul je begrijpen waarom dit eiwitrijke beleg in trek is. Flatbread beleggen? Dat doen we op Tunesische wijze!
1. Bereid de basis
2. Snijden & mengen
3. Beleggen & garneren
Flatbread voedzaam beleggen is echt geen hogere wiskunde. Met verse zachte geitenkaas en gegrilde groenten uit de diepvries ben je er eigenlijk al. Wist je dat verse zachte geitenkaas weinig verzadigd vet bevat en in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staat? En mocht je lijf schreeuwen om eiwitten: je kunt dit flatbread eiwitrijk maken met gegrilde kipfilet, biefstukpuntjes of geroosterde kikkererwten.
1. Bereid de basis
2. Maak een geitenkaaspread
3. Beleggen & garneren
Wat eet je op flatbread bij (een dagje) vegan eten? Falafel, zelfgemaakte bieten-tzatziki en avocado! Dit vegan flatbread recept is rijkelijk belegd met plantaardige eiwitten uit peulvruchten, complexe koolhydraten uit groenten en goede vetten uit avocado. Wil je het nog voedzamer maken? Duik dan je groentelade in en beleg dit flatbread naar hartelust met restjes groente, rauwkost, verse kruiden en sla.
1. Bereid de basis
2. Maak een bieten-tzatziki
3. Beleggen & garneren
Soms heb je opeens een onbedwingbare behoefte aan pizza. Flatbread beleggen met tomatensaus, 20+ of 30+ kaas en groente is op zo’n moment het beste wat je kunt doen. Flatbread is een relatief caloriearm alternatief voor een traditionele pizzabodem. En als je ‘t goed aanpakt? Dan proef je eigenlijk geen verschil!
1. Tref voorbereidingen
2. Beleggen
3. Bakken en serveren
Cottage cheese is dé beleg-hit van dit moment. Het is eiwitrijk, bevat weinig calorieën en is een bron van B vitaminen en mineralen. Gezond dus, maar ook erg lekker op flatbread. Zeker in combinatie met gerookte zalm en rauwe spinazie. Zalm voorziet je lichaam van goede omega 3 vetten en spinazie levert een goede portie vezels. Doen!
1. Bereid de basis
2. Beleggen
3. Garneren & serveren
De term flatbread is je waarschijnlijk wel bekend. Maar weet je ook wat flatbread daadwerkelijk is? Flatbread - letterlijk vertaald ‘platbrood’ - is een verzamelnaam voor brood dat niet is gerezen. Flatbread bevat dus geen gist of zuurdesem. Het wordt wereldwijd gegeten en overal is het platte brood net weer een beetje anders. Een aantal bekende flatbreads zijn tunnbröd uit Zweden, Flammkuchen uit de Elzas, pita uit Griekenland, tortilla’s (wraps ) uit Mexico, piadina uit Italië en naan uit India.
Veel mensen associëren flatbread met gezond eten. Maar is flatbread wel echt zo goed? Vanwege de veelzijdigheid van het platte brood is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Of flatbread goedis, hangt namelijk af van meerdere factoren: de ingrediënten van het deeg, de topping en je persoonlijke gezondheid.
Volkoren flatbread bevat meer vezels en eiwitten dan wit platbrood, maar kies vooral het product dat past bij jouw leefstijl en dieet. En wil je nou zeker zijn dat flatbread geschikt is voor jou? Dan is zelf flatbread maken de beste optie!
Zelf flatbread maken? Dit flatbread recept is makkelijk, snel klaar en bevat slechts 2 ingrediënten. Alles wat je nodig hebt is 400 gram volkoren meel (of bloem), 250 gram Griekse yoghurt en optioneel 1/2 theelepel zout.
Meng in een grote mengkom het volkoren meel (of de bloem) met de Griekse yoghurt en kneed het met je handen tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens minstens een half uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Bak het deeg tot slot in een warme pan, zo’n 2 à 3 minuten per zijde.
Zo eenvoudig is het! Nu kun je meteen je zelfgemaakte flatbread beleggen of het flatbread bewaren voor later. In de koelkast zijn flatbreads 5 dagen houdbaar, maar je kunt ze tot wel 3 maanden invriezen.
Meer beleg inspiratie?
Laat je inspireren door voedzaam broodbeleg bij de lunch
Eet je liever bananenbrood?