Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
De scholen zijn weer begonnen! Tijd voor boterhammen smeren en lunchpakketjes maken. Maar wat geef je je kind als tussendoortje mee? Misschien zijn je kinderen geen gemakkelijke eters, maar je wilt natuurlijk wel dat ze voldoende vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgen. Dat gaat lukken met deze 10 tips voor gezonde én lekkere tussendoortjes.
Fruit als gezond tussendoortje spreekt voor zich, maar je kunt ook voor een smoothie gaan! Net zo lekker als Fristi, maar dan veel gezonder, lager in suikers en andere toegevoegde stoffen. Kies voor banaan, mango, aardbeien, frambozen of een andere fruitsoort waar je kind van houdt. Combineer het met yoghurt of melk, voeg eventueel ijsklontjes toe en blenden maar!
Snoepgroenten doen het altijd goed. Cherrytomaatjes, minipaprika’s of worteltjes zijn gemakkelijk om mee te nemen. Zo krijgt je kind alvast een gedeelte van de dagelijkse portie groenten binnen. Eventueel kun je de cherrytomaatjes combineren met een klein bolletje mozzarella.
Snijd paprika, wortel, komkommer en wortel in dunne reepjes. Maak een bijpassend dipsausje op basis van yoghurt en ketchup. En klaar ben je! Een gezonde snack die je zowel kunt meegeven als thuis op tafel kunt zetten.
Lang niet alle kinderen zijn dol op fruit. Maar je kunt fruit wel een stuk aantrekkelijker voor ze maken! Rijg druiven, ananas en appel aan een stokje. Voeg eventueel een blokje (geiten)kaas toe. Ziet er leuk uit én is stiekem toch wel erg lekker.
Pannenkoeken als avondeten is bij veel kinderen favoriet. Maar je kunt ze ook koud én als gezonde variant meegeven. Bak dunne pannenkoekjes van boekweitmeel, eieren en bijvoorbeeld sojamelk. Voor de zoetekauw beleg je het pannenkoekje met rozijnen en stukjes appel. Licht verteerbaar én heel lekker!
Lust je kind fruit, maar gaat het niet van harte? Dan is pindakaas een goede toevoeging! Kies dan wel voor pindakaas zonder toegevoegde suikers en palmolie. Snijd een appel in dunne partjes en geef er een klein bakje pindakaas bij. Lekker om te dippen en je kind krijgt vitamines én gezonde vetten binnen.
Is je kind – net als de meeste kinderen – gek op zoet? Meng wat rozijnen met bananenchips, kokossnippers en pompoenpitten. Eventueel kun je naar wens wat rauwe noten toevoegen. Lekker zoet én een stuk gezonder dan snoep.
Dit tussendoortje kost iets meer voorbereiding, maar als je ze gemaakt hebt, kun je ze nog dagen bewaren. De mogelijkheden voor homemade repen zijn eindeloos. Maak ze bijvoorbeeld op basis van havermout, dadels, rauwe noten, cacao, honing en kokossnippers. Op Mind your Feed kun je meer inspiratie opdoen.
Het gezondste alternatief voor cake is door deze zelf te bakken. Ook leuk om samen met je kinderen te doen! Je hebt nodig: 400 gram havermout, twee bananen en een ei. Meng deze ingrediënten in de blender tot één geheel. Voeg aan het mengsel een half zakje bakpoeder toe, een handje rozijnen, een handje noten en een geschilde appel in stukjes. Om het zoeter te maken, kun je honing gebruiken. Vijftig minuten in de oven (180 graden) en klaar is je gezonde cake! Je kunt de afgekoelde cake ook eenvoudig invriezen.
Chips: de meeste kinderen vinden het heerlijk. Maar gezond is het natuurlijk niet. Een beter alternatief zijn homemade chips. Je maakt ze heel eenvoudig zelf door zoete aardappel in dunne plakjes te snijden. Besprenkel de plakjes met kokosolie en bak ze ca. 25 minuten in de oven (240 graden). Een beetje zeezout als finishing touch en je kunt je kind gezonde chips voorzetten!