Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Zeg je feest, dan zeg je nachos. Verrassend zijn traditionele nachos echter allerminst. Durf jij het aan om nachos met gehakt of guacamole een keer links te laten liggen? Ga dan voor deze loaded nachos met geitenkaas, cranberry’s en jalapeño. Met zowel zoete als zure als zoute en pittige smaken, is deze nacho schotel volledig in balans. Zó lekker, dat je ‘m met het grootste vertrouwen aan iedereen voorschotelt. Hier vind je het recept.
•200 gram tortillachips naturel
•200 gram belegen geitenkaas
•2 jalapeño chilipepers
•100 gram cranberry compote
1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een ovenschaal of braadslede klaar.
2.Rasp de geitenkaas en zet apart. Snijd de jalapeños in dunne ringen en verwijder de zaadjes.
3. Verdeel de tortillachips gelijkmatig over de ovenschaal of braadslede. Zorg dat er sprake is van 1 laagje chips. Verdeel hier de kaas, cranberry compote en jalapeños over en zet de schaal of braadslede in de oven. Haal de nachos uit de oven zodra de kaas gesmolten en de cranberry compote verwarmd is. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Serveer de nachos met geitenkaas, cranberry’s en jalapeño direct.
Nachos zijn een van oorsprong Mexicaans ovengerecht op basis van tortilla chips, gesmolten kaas en verschillende toppings. Die toppings worden - afhankelijk van de soort - al dan niet meegebakken. Nachos uit de oven worden vaak geserveerd als warme borrelhap of snack, hoewel het ook als diner kan worden gegeten. In dat geval worden nachos vaak nacho ovenschotel, Mexicaanse ovenschotel of nachoschotel genoemd.
Wil je nachos maken op de traditionele manier? In het klassieke nacho recept worden de tortilla chips en de gesmolten kaas getopt met jalapeño pepers, guacamole, tomatensalsa en zure room. Maar, dat betekent niet dat dit de enige manier is om loaded nachos te maken. In principe kun je nachos uit de oven maken met alle soorten kaas en toppings die je lekker vindt. Zo zijn nachos met gehakt als topping ook erg populair!
Als je nachos in de oven met kaas gaat maken, kies dan bij voorkeur voor romige kazen die goed smelten. Kazen die het goed doen in een nacho recept zijn:
Goudse kaas
Hollandse Goudse kaas, en dan met name jonge en jong-belegen soorten, zijn zeer geschikt voor een nachos recept. Goudse kaas smaakt romig en is een smeltkaas pur sang. In een nachos recept kan Goudse kaas ook worden gecombineerd met andere kazen.
Cheddar
Laat voor de meest authentieke nachos ervaring cheddar kaas over de tortilla chips smelten! Cheddar kaas smelt goed en gelijkmatig over tortilla chips, wat positief bijdraagt aan de presentatie van nachos uit de oven. Ook heeft cheddar een toegankelijke smaak die matcht met een grote variëteit toppings.
Fontina
Dat ook met Italiaanse kaas heerlijke nachos gemaakt kunnen worden, bewijst fontina. De smaak van fontina wordt ongeschreven als mild, nootachtig en boterig. Over dat laatste gesproken; de structuur van fontina is boterzacht en smelt gemakkelijk. Perfect voor nachos uit de oven!
Geitenkaas
Originele nachos met kaas in de oven maken? Dan zijn loaded nachos met geraspte geitenkaas een goed uitgangspunt. Vooral belegen geitenkaas maakt - met zijn verfijnde smaak en pittige karakter - van een nachoschotel iets bijzonders.
Mozzarella
Mozzarella smelt, bubbelt en bruint in de oven. Veel meer dan deze kaas heeft een goede nacho ovenschotel dus eigenlijk niet nodig. Geraspte mozzarella leent zich het best voor nachos’s uit de oven, maar een bol mozzarella die in plakjes is gesneden werkt ook.
Zoals je eerder kon lezen eet je bij nachos toppings zoals salsa en guacamole. Om van nachos uit de oven een volwaardig gerecht te maken, is het van belang om de term ‘loaded nachos’ heel serieus te nemen. Zorg voor voldoende (bij voorkeur voedzame) toppings, zoals:
Vlees, vis, ei of vleesvervangers
Zonder proteïnebron is een nachoschotel geen volwaardig maaltijd. Lekkere eiwitrijke nacho toppings zijn onder meer gehakt, pulled pork of chicken, gerookte zalm, rauwe tonijn, roerei en tempeh.
Verse groenten en fruit
Met verse groenten en fruit kun je eenvoudig vezels, vitaminen en mineralen toevoegen aan loaded nachos. Groentes die goed combineren met nachos met kaas zijn paprika, tomaat, mais, rode ui en pompoen. Wil je fruit toevoegen aan een nacho recept? Denk dan aan ananas, mango, cranberry en avocado.
Peulvruchten
Ook peulvruchten zijn een waardevolle toevoeging aan nachos uit de oven. Zwarte bonen, kidneybonen, kikkererwten en linzen maken loaded nacho een voedzamer en meer verzadigend gerecht.
Wat zonder meer bijdraagt aan de populariteit van nachos uit de oven, is het feit dat loaded nachos maar een paar minuten in de oven hoeven. In een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius, zijn nachos binnen 5 tot 10 minuten klaar. De exacte oventijd is afhankelijk van de soort en hoeveelheid kaas. Zodra de kaas gesmolten is, zijn de nachos uit de oven klaar.
Zo proefde je overnight oats nog nooit: Het beste overnight oats recept + 5 variaties