Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Een scheutje Lima Shoyu BIO 145 ml tilt jouw gerechten naar een hoger niveau met zijn rijke, authentieke smaak. Deze biologische Japanse sojasaus is het resultaat van een traditioneel fermentatieproces, waardoor elke druppel een diepe umami-beleving toevoegt aan je favoriete recepten. Ideaal voor wie bewust kiest voor pure, natuurlijke smaakmakers zonder onnodige toevoegingen.
Lima Shoyu BIO 145 ml is een biologische sojasaus die op traditionele wijze wordt bereid met enkel pure ingrediënten: water, biologische sojabonen, biologische tarwe, zeezout, een beetje alcohol en de fermentatiestarter A. Oryzae. Door het fermentatieproces ontstaat een karakteristieke, aromatische smaak die je gerechten subtiel verrijkt zonder te overheersen. Shoyu is een vloeibaar alternatief voor het klassieke bouillonblokje en past perfect in een bewuste keuken waar natuurlijke smaken centraal staan.
Shoyu is een Japanse sojasaus die wordt gemaakt door sojabonen en tarwe samen te laten fermenteren. Het resultaat is een vloeibare smaakmaker met een rijke umami en een licht zoute toets. In tegenstelling tot tamari bevat shoyu tarwe, wat zorgt voor een zachtere, meer gebalanceerde smaak. Dankzij het traditionele fermentatieproces komen er unieke aromatische componenten vrij die kenmerkend zijn voor deze saus.
Voeg Lima Shoyu pas aan het einde van het kookproces toe om de delicate aroma’s te behouden. Gebruik het als smaakmaker in wokgerechten, bij rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten. Ook heerlijk als dip of in combinatie met mirin, wasabi of gember. Een kleine hoeveelheid is vaak al voldoende om de natuurlijke smaak van je ingrediënten te accentueren.
Deze biologische shoyu is ideaal voor iedereen die bewust kiest voor pure, plantaardige smaakmakers. Of je nu vegan, vegetariër of flexitariër bent, Lima Shoyu past in vrijwel elke keuken. Ook als je graag experimenteert met wereldgerechten of gewoon een gezonder alternatief zoekt voor standaard smaakmakers, is dit een mooie aanvulling op je voorraadkast.
Lima Shoyu bevat sojabonen en tarwe, dus het is niet geschikt voor mensen met een soja- of glutenallergie. Bewaar de fles na opening in de koelkast om de kwaliteit en smaak optimaal te houden. Gebruik het met mate vanwege het natuurlijke zoutgehalte.
Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, veggie sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.
water, SOJAbonen*, TARWE*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*van biologische teelt
| Voedingswaarde per 100 ml | |
| Energie | 315 kJ / 75 kcal |
| Vet | 0,1 gram |
| Koolhydraten | 4,9 gram |
| - waarvan suikers | 1,5 gram |
| Vezels | 0,9 gram |
| Eiwit | 9,6 gram |
| Zeezout | 14,1 gram |
Fabrikant/distributeur
Lima NV / Hain Europe
Eedverbondkaai 242
9000 Gent
België
| Merk | Lima |
|---|---|
| EAN | 5411788044752 |
| Artikelcode | 41590 |
| Inhoud | 145 ml |
| Ja, graag biologisch | Biologisch |
| Keurmerk | Biologisch |