Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Maak jij al gebruik van kruiden in de keuken? Je favoriete gerechten krijgen nog meer smaak met peterselie! Het fijne is dat je deze smaakmaker gewoon kunt bestellen bij Superfoodstore. Hoewel, ‘gewoon’… Onze gedroogde peterselie is van de beste kwaliteit, biologisch en vrij van toevoegingen. Beter dan dat vind je het niet! Lees meer...
Peterselie klinkt je wellicht bekend in de oren. Er is een grote kans dat je weleens peterselie hebt gegeten, gekocht of zelf gekweekt. Desondanks staan we kort stil bij de vraag: wat is peterselie? Peterselie is een tweejarige plant die behoort tot de schermbloemenfamilie en voornamelijk als kruid gebruikt wordt. Het komt voor in verschillende soorten, waarvan krulpeterselie en platte peterselie (Italiaanse peterselie) de bekendste peterselie soorten zijn. Liefhebbers van peterselie zijn overal: het kruid wordt wereldwijd geteeld en gebruikt. De reden daarvoor is de speciale, maar zeer toegankelijke smaak. Overigens hangt de exacte smaak van peterselie af van de soort waar je mee te maken hebt. Zo heeft krulpeterselie een milde, frisse smaak en kan de smaak van platte peterselie omschreven worden als intens, peperig en kruidig.
In biologische winkels en supermarkten zijn peterselie plantjes te koop. Dit maakt zelf peterselie zaaien in principe overbodig. Wil je toch peterselie zaaien en vraag je jezelf af wanneer je dit moet doen? De beste periode om peterselie te zaaien ligt tussen half februari en eind mei. Een peterselie plant groeit het best in halfschaduw en houdt van een vochtige bodem. Maar let op: teveel water leidt vaak tot wortelrot. Als de peterselie plant op de juiste manier wordt geteeld, kunnen de blaadjes en zachte stelen na 8 weken worden geoogst. Liever een eenvoudigere optie om van de smaak van peterselie te genieten? Probeer onze gedroogde peterselie! Onze gedroogde peterselie is zeer smaakvol en - wanneer je het op de juiste manier bewaart - lang houdbaar. Je hebt het langst plezier van gedroogde peterselie wanneer je deze afgesloten bewaart op een koele, donkere en droge plek.
Peterselie leent zich uitstekend om maaltijden meer smaak te geven. Maar hoe gebruik je peterselie precies, en waar gebruik je peterselie voor? Belangrijk: verse krul- of platte peterselie moet goed worden gewassen en gedroogd voor gebruik. Vervolgens kan het snijden van peterselie beginnen. Klaar om peterselie te snijden? Bind een paar takjes peterselie samen met een elastiekje of een draadje en leg de bundel op een snijplank. Pak de bundel vast bij de stengels en knip met een keukenschaar de benodigde hoeveelheid peterselie af. Verwijder de harde stengels en leg de peterselie blaadjes op een hoopje. Neem een scherp mes, en hak de peterselie met wiegende bewegingen fijn. Nu is de peterselie klaar om te gebruiken in allerlei recepten!
Goed om te weten: gebruik krulpeterselie bij voorkeur niet in warme gerechten; tijdens het verwarmen verliest krulpeterselie zijn smaak. Platte peterselie kan wel worden gebruikt in soepen, sauzen, stoofgerechten en ovenschotels. Geen zin om rekening te houden het soort peterselie en temperaturen? Neem dan onze gedroogde peterselie, die je zowel in warme als koude gerechten kunt gebruiken!
Een aantal toepassingen waarin veel peterselie gebruikt wordt:
Al met al is het verstandig om altijd peterselie op voorraad te hebben. Maar, hoe voedzaam is peterselie? Peterselie bevat diverse vitaminen, mineralen en antioxidanten. Vitamine C, vitamine K, foliumzuur, kalium, calcium, ijzer, magnesium en mangaan zijn voedingsstoffen waar peterselie een bron van is. Een paar gezondheidsvoordelen van een aantal van deze voedingsstoffen zijn:
Koken met peterselie? Bij Superfoodstore vind je 100% natuurlijke gedroogde peterselie met biologische certificering. De allerhoogste kwaliteit, voor een scherpe prijs. Bestel je op werkdagen vóór 21:00? Dan wordt je bestelling morgen al bezorgd!
*Goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA