Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Er zijn kruiden die in elk huishouden onmisbaar zijn, en laurier is daar een uitstekend voorbeeld van. Zeker als het gaat over de laurierblaadjes van Superfoodstore. Onze laurier is namelijk biologisch gecertificeerd, 100% natuurlijk en van de allerhoogste kwaliteit. Hier laurier kopen is dan ook het beste wat je kunt doen! Lees meer...
Er is een kans dat je van laurierblad gehoord hebt. Wellicht heb je zelfs weleens laurierblad gebruikt in een recept, of staat er een laurier haag in je tuin. Maar wat is laurier eigenlijk? Tijd voor een introductie! Laurier, een plant die van oudsher groeit in het Midden-Oosten en landen rond het Middellands Zeegebied, kent een rijke geschiedenis en vele toepassingen. In de Griekse en Romeinse oudheid stond laurier symbool voor kracht en overwinning. De bladeren van laurier werden destijds voornamelijk gebruikt om lauwerkransen te maken. Inmiddels wordt laurier overal ter wereld gekweekt en heeft laurierblad met name een decoratie of culinaire toepassing. Laurier komt voor in verschillende variëteiten, zoals Portugese laurier, laurier Genolia en Lauris Nobilis. Onderling zijn er kleine verschillen, maar alle laurier is te herkennen aan langwerpige, gladde en donkergroene bladeren. Maar, let op: laurier is niet eetbaar en niet alle soorten zijn geschikt voor culinair gebruik. Alleen de bladeren van de Lauris Nobilis struik kunnen veilig worden gebruikt in gerechten, de overige laurier soorten zijn giftig. Uiteraard vind je in de webshop van Superfoodstore alleen gedroogde, biologische laurier die geschikt is als keukenkruid.
Wil jij een gerecht meer smaak geven met laurierblad? Dan heb je de keuze uit vers of gedroogd laurierblad. Welke soort laurier je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en het gerecht dat je maakt. Verse laurier heeft een bittere en frisse en smaak, terwijl gedroogde laurier een kruidige en houtachtige smaak heeft. De meeste chefs hebben een voorkeur voor gedroogde laurier, deze is net wat krachtiger van smaak dan verse laurier. Staat er een Lauris Nobilis struik in de tuin? Dan kun je zelf laurierblad drogen. Oogst in dat geval de bladeren door de laurier te snoei of plukken, en laat vervolgens de laurierbladeren drogen aan de lucht of in de oven. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Het is makkelijker en sneller om in onze webshop gedroogde laurier te kopen!
Laurier is zowel decoratief als spiritueel en culinair te gebruiken. Het gedroogde laurierblad van Superfoodstore is niet giftig en uiterst geschikt om te gebruiken in uiteenlopende gerechten. Maar waar gebruik je laurier voor in de keuken?Laurierblaadjes gebruik je als smaakmaker in soepen, stamppotten, sauzen, stoofpotten, marinades en groentegerechten. Voeg hele blaadjes toe aan het gerecht en laat ze zo lang mogelijk meekoken. Vergeet niet om laurier vóór het serveren uit het gerecht te verwijderen; de blaadjes zijn hard en stug en daardoor niet eetbaar, anders dan bijvoorbeeld rozemarijn en dille. Er zijn verschillende gerechten waarin laurier een onmisbaar ingrediënt is, zoals:
Daarnaast wordt laurier gebruikt om de beste drop ooit te maken, wordt laurierolie vaak verwerkt in Allepo zeep en kan er met laurierblaadjes laurier kruiden thee worden gemaakt.
Wil je laurierthee maken? Goed idee! Thee van laurierblad is een zeer lekkere kruidenthee. Thee maken van laurierblad is heel eenvoudig. Om laurierthee te maken, heb je 4 gedroogde laurierbladeren en 250 ml kokend water nodig. Doe de laurierblaadjes in een mok en schenk het kokende water over de thee. Na 8 tot 10 minuten trekken is de laurierthee klaar om gedronken te worden. De thee mag naar wens gezoet worden, bijvoorbeeld met honing.
Gedroogd laurierblad nodig? Gevonden! Speciaal voor jou hebben we de beste biologische laurier geselecteerd. En besluit je op werkdagen voor de klok van 21:00 uur om bij Superfoodstore laurier te kopen? Dan heb je jouw bestelling morgen al in huis!