Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Gebruik jij honing als broodbeleg, in een kopje thee of om een pijnlijke keel te verzachten? De kans is groot dat je al een potje honing in je keukenkastje hebt staan. Maar wist je ook dat dit zoete goedje helende eigenschappen heeft? Ontdek hier de voordelen van dit vloeibare goud!
Honing staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, vanwege de overvloed aan essentiële vitaminen, mineralen en enzymen die het bevat. Denk aan vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en kalium, om er maar een paar te noemen. Hierdoor kan het lichaam beter worden beschermd tegen schadelijke bacteriën en kan het immuunsysteem worden versterkt. Heb je last van griep, een pijnlijke keel of een flinke verkoudheid? Voeg dan een paar eetlepels honing toe aan je thee of water en je zult merken dat de klachten verminderen.
Heb je last van een slechte spijsvertering? Door de antiseptische eigenschappen van honing kun je de spijsvertering een handje helpen en kan maagzuur verminderd worden. Ook mensen met darmklachten kunnen de positieve effecten van honing ervaren. Honing is een natuurlijke probiotica met goede bacteriën als lactobacilli en bifidobacteria. Hierdoor blijft je darmflora beter in balans. En dat is heel vriendelijk voor je darmen!
Je kunt nog veel meer met dit wondermiddel! Heb je een pijnlijk wondje zoals een koortslip? Doordat honing infecties tegengaat en ontstekingsremmend werkt, kun je het gerust op een wondje smeren. Bovendien is honing verzachtend waardoor wonden sneller genezen. Ook is honing uitstekend te gebruiken voor huid en haar. Last van een droge huid? Gebruik honingzalf voor een soepele en zachte huid.
Of was je haar met shampoo met honing of conditioner met honing voor meer glans en een intensieve verzorging.
Allereerst is het belangrijk te weten dat rauwe honing beter voor je gezondheid is. Verhit je de honing boven de 37 graden dan vermindert de helende werking. Goedkopere honing uit de supermarkt is vaak verhit geweest, want dit zorgt voor een langere houdbaarheid. Uiteraard kun je honing als natuurlijk zoetmiddel gebruiken voor koekjes, cake of in de yoghurt. Maar hoewel honing gezond is, blijft het nog steeds een vorm van suiker. Ook honing kun je daarom niet onbeperkt eten!
Goed, honing dus. Maar welke honing kies je dan? Wil je écht optimaal profiteren van de helende werking van honing? Dan is Manuka honing uit Nieuw-Zeeland de crème de la crème onder de honingen. Deze honing is afkomstig van de Manukastruik die enkel groeit op de meest afgelegen plekken van Nieuw-Zeeland. Net als andere honing bevat Manuka een helende werking. Alleen zijn de antibacteriële eigenschappen van Manuka honderd keer sterker! Hierdoor mag je rauwe Manuka honing gerust een superfood noemen.
Manuka honing bevat dus meer geneeskrachtige stoffen dan de meeste andere soorten honing. De Maori’s in Nieuw-Zeeland hebben dat al duizenden jaren geleden ontdekt. Manuka bevat meer levende enzymen die antibacterieel, antiseptisch en schimmeldodend werken. Ook bevat Manuka fytonutriënten. Dat zijn bestanddelen van planten die een positief effect hebben op het lichaam. Rauwe Manuka is wel wat duurder dan reguliere honing. Dat komt omdat Manuka in tegenstelling tot vele andere soorten honing ongepasteuriseerd is. Hierdoor worden blijven de helende voedingstoffen als enzymen en antioxidanten langer houdbaar.
Meer weten of Manuka honing of wil je honing eenvoudig bestellen? Ontdek hier het assortiment Manuka Honing