Pure Goodness die lichaam, geest en planeet voedt.
Toen Lovechock in 2009 op de bijna magische voordelen van rauwe cacao stuitte, was de missie duidelijk: we moeten chocolade maken. Maar anders. Een chocolade die een duurzame bijdrage levert aan het welzijn van mens en planeet.
Maar weinig mensen weten dat elke rauwe cacaoboon vol belangrijke vitaminen, mineralen en flavanoïden zit. Daarom gebruikt Lovechock de kracht van rauwe cacao om pure, echte chocolade te maken. Chocolade die heerlijk anders en gezonder is: Rauwe chocolade. Lees meer...
Pure Goodness die lichaam, geest en planeet voedt.
Toen Lovechock in 2009 op de bijna magische voordelen van rauwe cacao stuitte, was de missie duidelijk: we moeten chocolade maken. Maar anders. Een chocolade die een duurzame bijdrage levert aan het welzijn van mens en planeet.
Maar weinig mensen weten dat elke rauwe cacaoboon vol belangrijke vitaminen, mineralen en flavanoïden zit. Daarom gebruikt Lovechock de kracht van rauwe cacao om pure, echte chocolade te maken. Chocolade die heerlijk anders en gezonder is: Rauwe chocolade.
Fair trade heeft een goede reputatie geniet bij het publiek. Toch doet Lovechock het anders en kiest ze voor directe handel. Dit betekent dat de cacao rechtstreeks van lokale boerencoöperaties wordt gekocht. Zonder tussenpersonen, zodat de aankoopprijs volledig wordt doorberekend aan de boeren. Door rechtstreeks bij de coöperaties in te kopen, zorgt Lovechock ervoor dat boeren eerlijk worden betaald en goed worden behandeld voor hun werk.
Een ander bijzonder kenmerk van de cacao-inkoop van Lovechock is dat de rauwe cacao lokaal verwerkt in Ecuador en Peru. In tegenstelling tot de meeste andere chocoladefabrikanten verzendt Lovechock de cacao niet eerst naar Europa of Azië voor goedkope productie, maar wordt er gekozen voor een duurzame samenwerking met de coöperaties in Peru en Ecuador.
De verwerking van rauwe chocolade vereist een zeer speciale en gevoelige procedure, zoals een korte temperatuur gestuurde fermentatie, een strikte kwalitatieve voorselectie van de bonen en speciale droogomstandigheden. Lovechock is ervan overtuigd dat haar partners in Ecuador en Peru dit het beste weten vanwege de knowhow en de lange cacaotraditie van het land.
De boeren die werken voor Lovechock telen cacao strikt biologisch. Dit zorgt voor een grote biodiversiteit. Biologische kwaliteit is belangrijk voor de smaak van chocolade en het gezond houden van de aarde. Bij de duurzame teelt van Lovechock cacao worden geen pesticiden gebruikt.
Kan je ook niet wachten om een heerlijke reep Lovechock chocolade te kopen? Check hier het volledige assortiment!
De combinatie zoet en zout vind ik heel lekker en het romige van de karamel en kokosbloesemsuiker. Het feit dat het de moerbeien zijn die gekarameliseerd zijn en niet zomaar suiker, geeft het een unieke smaak. Gek op deze.
Lekker bitter. Als er al een wens is dat ietsjes zoeter.
1 stukje nemen lukt niet, te lekker! Heerlijke romige smaak voor 80% cacao. De knapperige moerbei zorgt eerst voor een crunchy bite en daarna lijkt het alsof je nougat proeft, heel lekker!
De lekkerste chocolade ever!
10 sterren
Echte chocolade. Je proeft duidelijk het verschil met een 'normale reep'. Zou ietsje zoeter mogen zijn, maar verder top.
Voor het eerst geprobeerd. Goede smaak, een beetje caramel. Lekker zoet, maar niet te.
Uitstekend product, snel geleverd en prettig geprijsd!