Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Recepten met zilvervliesrijst winnen steeds meer terrein. Eet jij al zilvervliesrijst? Wij verzekeren je van een geweldige zilvervliesrijst-ervaring! Biologische, smaakvolle zilvervliesrijst van de hoogste kwaliteit koop je hier, in de webshop van Superfoodstore. Lees meer...
Zilvervliesrijst is - net als witte en halfvolkoren rijst - afkomstig van de rijstplant Oriza sativa. Na de oogst worden alle rijstkorrels ontdaan van het oneetbare kaf. Het zilvervlies, de kiem en het meellichaam blijven bij zilvervliesrijst intact. Hierdoor is zilvervliesrijst volkoren en heeft het een stevige structuur en nootachtige smaak. Er zijn verschillende soorten zilvervliesrijst (of volkoren rijst), waaronder volkoren basmati rijst, volkoren pandan rijst, volkoren ronde rijst en volkoren langgraan rijst. Welke soort het ook betreft, zilvervliesrijst is geschikt als bijgerecht maar laat zich ook uitstekend verwerken in (roerbak)gerechten. Goed om te weten: zilvervliesrijst wordt ook wel bruine rijst of volkoren rijst genoemd.
Bij zilvervliesrijst is zowel de kiem als het vliesje van de rijstkorrel behouden. Zilvervliesrijst is om die reden bijzonder voedzaam. Zilvervliesrijst is vezelrijk en een bron van vitaminen en mineralen. Met name de vitamines B1 (thiamine), B3 (niacine) en B6 en de mineralen zink, magnesium, ijzer en fosfor zijn in zilvervliesrijst vertegenwoordigd. En dat gaat gepaard met veel gezondheidsbevorderende eigenschappen! Hieronder zie je hier een deel van:
Het koken van zilvervliesrijst is een eenvoudige manier om zilvervliesrijst te bereiden. Maar hoe kook je zilvervliesrijst, en hoe lang moet zilvervliesrijst koken?
De eerste stap is het wassen van de zilvervliesrijst, zodat overtollig zetmeel wordt verwijderd. Doe de rijst en de pan en voeg vervolgens een dubbele hoeveelheid water toe. (Voor 100 gram zilvervliesrijst betekent dit 200 milliliter water.) Voeg zout toe aan de pan en breng de zilvervliesrijst op hoog vuur aan de kook. Gaat de zilvervliesrijst koken? Plaats de deksel op de pan en zet deze op laag vuur. Laat de rijst 40 tot 45 minuten zachtjes koken. Houd de deksel nog 10 minuten op de pan en roer vervolgens de rijstkorrels los met behulp van een vork. Nu is de rijst klaar om te eten of te worden gebruikt in uiteenlopende zilvervliesrijst recepten.
Wij adviseren per persoon 75 tot 100 gram ongekookte zilvervliesrijst. Hoeveel gram zilvervliesrijst per persoon exact nodig is, hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd en het soort gerecht.
De hoge hoeveelheid voedingsstoffen maakt zilvervliesrijst tot een voedzame keuze. 100 gram ongekookte zilvervliesrijst heeft gemiddeld de volgende voedingswaarde:
Energie | 1515 kJ / 361 kcal |
Vet | 2,2 gram |
verzadigd | 0,4 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
suikers | 2,5 gram |
Vezels | 4 gram |
Eiwit | 7,5 gram |
Zout | 0 gram |
Ben je dol op zilvervliesrijst of wil je deze rijst eindelijk eens proberen? Bij Superfoodstore vind je biologische zilvervliesrijst van topkwaliteit. En het beste? Je koopt deze én alle andere soorten rijst voor verrassend scherpe prijzen. Bestel op werkdagen vóór 21:00 uur, en de zilvervliesrijst staat morgen al op je keukentafel.
*Goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA
Categorieën: