Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Wat is Keltisch zeezout? Keltisch zeezout (Celtic seasalt) wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Van alle zouten die verkrijgbaar zijn heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natrium, namelijk 89,7%. Dit maakt Keltisch zout zachter en vriendelijker dan andere zouten. Mineralen Keltisch zeezout heeft een grijze kleur doordat het zeezout zich mengt met verschillende kleimineralen. Keltisch zeezout is daardoor mineralenrijker dan andere vormen van zout. De mineralen blijven behouden omdat het zout niet gewassen wordt. De klei moerassen zorgen ervoor dat het zout op een natuurlijke manier gezuiverd wordt en daardoor vervuilingsvrij is. Het voordeel van ‘natuurlijk’ ongeraffineerd zout is dat je er veel minder van nodig hebt dan bij ‘gewoon’ tafelzout omdat de smaak veel uitgesprokener is. Fleur de sel Fleur de sel is de bovenste, zeer dunne laag van de bassins waarin ook het grove Keltisch zeezout wordt gewonnen. Fleur de sel zout heeft geen contact gemaakt met de kleibodem en is daarom een stuk witter van kleur dan het grove Keltisch zeezout. Fleur de sel is net als grof Keltisch zeezout rijk aan mineralen. Daarnaast is het iets natrium rijker dan grof Keltisch zeezout.
Mattisson Keltisch zeezout celtic sea salt fleur de sel
Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is afkomstig uit de Guerande, een streek in Bretagne. Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is ongewassen en ongeraffineerd. Land van herkomst: Frankrijk. Mattisson Celtic Sea Salt Flower of Salt (Fleur de Sel) is op een speicale manier gewonnen. Fleur de sel wordt gewonnen uit vrijwel van zout verzadigd water. De winning vindt plaats in twee stappen. De eerste keer wint men alleen de bovenste laag van het gekristalliseerde zout van de zoutbekkens. Dit handwerk is tijdrovend en per vierkante meter kan men slechts enkele grammen winnen (afhankelijk van omstandigheden). Omdat het zout is dat nog maar net gekristalliseerd is heeft het een fijne kristalstructuur. Vervolgens wint men bij de tweede keer het grove zout, dat is het lagergelegen zout met grotere kristallen vlakbij de bodem. Na winning wordt het zout nog gedroogd. Maar de droging is niet volledig. Fleur de sel behoudt nog zo’n 5% vochtigheid, wat ook bijdraagt aan het karakter. De gunstige omstandigheden voor het winnen van fleur de sel zijn slechts gedurende een maand per jaar aanwezig (van half juli tot half augustus op het noordelijk halfrond). Heeft een zachte smaak en witte kleur en grove structuur.
Mattisson Celtic Sea Salt Flower of Salt is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken.
Bewaren
Droog bewaren.
100% Natuurlijk Keltisch Zeezout.
Voedingswaarde per 100 gram:
Chloride 54 g 6750%
Natrium 32 g
Magnesium 0,8 g 213%
Calcium 0,2 g 25%
Sulfaat 0,7 g
* ADH: aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
Fabrikant/distributeur
Mattisson B.V.
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
Land van herkomst
Frankrijk
Merk | Mattisson |
---|---|
EAN | 8717677963249 |
Artikelcode | MT2046 |
Inhoud | 125 gram |
Potje leek open te zijn geweest. Zout is erg vochtig. Krijg het niet uit het potje.
20-01-2022
Potje leek open te zijn geweest. Zout is erg vochtig. Krijg het niet uit het potje.