Prijzen zijn incl. btw
Aantal in mijn winkelwagen:
Glutenvrije fermenteerbaar quinoa-desem
Ingrediënten: 500 g glutenvrij meel + 25 g quinoadesem + 10 g zout + 1 eetlepel voor olijfolie + 450- 500 ml lauwwarm water.
1) Meng de ingrediënten in een kom met een houten pollepel om zo een soepel maar niet al te nat deeg te bekomen.
2) Doe dit deeg in een op voorhand ingevette cakevorm en laat 1/2 tot uur rijzen onder een natte doek (bij een temperatuur van 22°C).
3) De oven voorverwarmen tot 200-230°C (th 7-8).
4) Bak gedurende 30 tot 40 min.
Gemakkelijk met de hand te bereiden of met een brood-bakmachine met een speciaal glutenvrij brood programma.
Tenminste houdbaar tot einde: zie op verpakking.
gedroogde en inactieve quinoa-* (40%) en rijst*-desem verkregen door natuurlijke fermentatie, geselecteerde gist.
*80% ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw FR-BIO-01.
Deze desem kan gebruikt worden met maïsmeel, rijstmeel, quinoa meel, boekweitmeel of zelfs kastanjemeel…
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 367 kcal / 1548 kJ
Vet 5,3 gram
- waarvan verzadigd 0,7 gram
Eiwitten 19,5 gram
Koolhydraten 55,4 gram
- waarvan suikers 4,7 gram
Voedingsvezels 9,8 gram
Zout 0,02 gram
Ekibio
ZA La Boissonnette
07340 PEAUGRES
Merk | Ma Vie Sans Gluten |
---|---|
EAN | 3380380070983 |
Artikelcode | 7098 |
Inhoud | 50 gram |
Allergieën | Glutenvrij |
Goed alternatief voor gist in glutenvrij brood. Een half zakje en 13 gram Mix' Gom gebruiken bij deegmix van 500g. Voor brood met 70 % volkoeren haver een hogere dosering gebruiken dan de 25 g die op de verpakking wordt aangeraden. Broodbasis zoals aangegeven op verpakking klaarmaken en 3 uurtjes laten rusten alvorens de broodbakmachine aan te zetten. Brood blijft 3 dagen goed. Bij groter brood is het aanrader om het brood te halveren en in te vriezen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips over een gezonde leefstijl.
26-05-2022
Goed alternatief voor gist in glutenvrij brood. Een half zakje en 13 gram Mix' Gom gebruiken bij deegmix van 500g. Voor brood met 70 % volkoeren haver een hogere dosering gebruiken dan de 25 g die op de verpakking wordt aangeraden. Broodbasis zoals aangegeven op verpakking klaarmaken en 3 uurtjes laten rusten alvorens de broodbakmachine aan te zetten. Brood blijft 3 dagen goed. Bij groter brood is het aanrader om het brood te halveren en in te vriezen.