Jacob Hooy Brandnetelblad gesneden 1 kg
Organic Flavour Company Kaneel gemalen eko 24 gram
Aman Prana Bamboezout zeer grof 9x gebrand 100 gram
Himalayan Keukenzout Himalaya grof navulzak 1 kg
Jacob Hooy Damiana blad gemalen 250 gram
Jacob Hooy Vlozaad vezels gemalen 1 kg
Jacob Hooy Sandelhout lichtrood gemalen 250 gram
Jacob Hooy Hars schilfers / colophonium 250 gram
Jacob Hooy Natuurlijke stoelgangkruid 1 kg
Breizh Import Grof keltisch zeezout 2500 gram
Jacob Hooy Heermoes (geel zakje) 70 gram
Jacob Hooy Vrouwenmantel (geel zakje) 60 gram
Mattisson Cordyceps powder - cordyceps sinensis organic 100 gram
Jacob Hooy Kamfer natuurlijk 250 gram
Jacob Hooy Onsterfelijkheidskruid 250 gram
Jacob Hooy Maretak (geel zakje) 70 gram
Jacob Hooy Borstvoedingskruiden (geel zakje) 100 gram
Jacob Hooy Hibiscus (geel zakje) 60 gram
Jacob Hooy Zoethout stokken normaal 1 kg
Jacob Hooy Rozenblaadjes paars 250 gram
Sinds de oudheid zijn de mensen bekend met kruiden en specerijen. Vroeger waren mensen afhankelijk van de natuur. Mensen aten onbekende planten om erachter te komen wat eetbare kruiden waren. Tegenwoordig zijn kruiden en specerijen niet meer weg te denken uit onze dagelijks leven.
Maar wat zijn kruiden en specerijen dan...?
Sinds de oudheid zijn de mensen bekend met kruiden en specerijen. Vroeger waren mensen afhankelijk van de natuur. Mensen aten onbekende planten om erachter te komen wat eetbare kruiden waren. Tegenwoordig zijn kruiden en specerijen niet meer weg te denken uit onze dagelijks leven.
Maar wat zijn kruiden en specerijen dan...?
Kruiden zijn planten waarvan de bladeren en stelen smaak en geur versterkers zijn in gerechten. Deze planten groeien in een gematigd klimaat. Bekende voorbeelden van kruiden zijn gember en peterselie.
Het woord specerijen verwijst naar planten uit een tropisch klimaat. Mensen gebruiken de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast en wortelstok van deze planten als smaakmaker. Een voorbeeld van een specerij is Laos. Laos is een wortel uit Thailand verwant aan gember. Sommige mensen noemen laos ook wel thaise gember.
Veel mensen gebruiken de woorden kruiden of specerijen door elkaar. Het is dan niet gek dat mensen het soms niet eens zijn over wat een kruid of specerij is. Kruiden en specerijen zijn beide afkomstig van planten. Het verschil zit vaak in het klimaat waarin de plant groeit en welk deel van de plant je kan gebruiken.
Zout en peper zijn natuurlijk de meest gebruikte smaakmakers in eten. Als wij kijken naar kruiden en specerijen zijn er veel die populair zijn. Basillicum is een van deze populaire kruiden. Mensen gebruiken vaak basillucum in gerechten. Voor de italiaanse keuken is basillucum zelfs onmisbaar.
Bieslook is een andere plant die populair is in de keuken. Men gebruikt de jonge bladeren van bieslook in veel verschillende gerechten. Als bieslook volgroeid is komen er eetbare bloemen uit. De bloemen dienen vaak als garnering bij gerechten.
Als laatst benoemen wij koriander. Er zijn veel verschillende keukens die gebruik maken van koriander. Koriander is een plant waarvan de vruchten worden gebruikt als kruid. Naast de vrucht is de plant ook volledig eetbaar. Sommige mensen ervaren een zeepsmaak bij het eten van koriander in plaats van een frisse smaak.
Hou jij van koken en kruidig eten? Koop dan kruiden en specerijen van de beste merken zoals Jacob Hooy, Mattison, Cook en de Organic Flavor Company bij Superfoodstore. Profiteer van onze scherpe prijzen en snelle levering. Bestellingen voor 21.00 uur worden de volgende dag geleverd.
Minder